[]

Taşınma Sonrası Kedi Tribi

Selam herkese.

Bu sabah yeni eve taşındım. Nakliyeciler gelmeden önce de kedimi alıp yeni ama boş eve götürdüm, kumunu mamasını falan koydum, bir saat kadar da yanında oyalandım mekanı yadırgayacağı için hemen tek kalmasın diye. Bir süre mızmızlanıp camdan dışarı bakındı, sonra mutfak dolabının altına saklandı. Çıkarıp camın önündeki güvercinle dikkati dağılsın diye başka bir odanın penceresine götürdüm, beklediğim gibi oldu ve kedilerin o avlanmamsı kek kek kek seslerini çıkarırken evden çıktım taşınma işi için. 2 saat sonra kadar döndüğümüzde yine dolabın altındaydı. Çıkaramadım-elin kolun uzanamayacağı bir mesafe. Nakliyeciler gidince çok uğraştım, sevimlilikler etler kar etmedi. Çıkar kendi diye bıraktım. Eşyaları hızlıca açıp yerleştirmeye başladım en azından kokularından falan rahatlar diye ama yaklaşık 8 saat boyunca çıkmadı, ne yemek ne su ne tuvalet. Önüne bişeyler koydum yemedi. Sonra bir anda çıkıp biraz dolanıp başka yere saklandı bayadır da orada. Hala yemek su tuvalet yok, sevdiriyor ama gergin, durmuyor hemen saklanıyor. Ne yapmam lazım? Sabah da işe gitmem lazım akşama kadar yokum, hayvanın içi kuruyacak resmen. 2 yaşında erkek tekir. Daha önce arkadaşlarıma bırakmışlığım da var ilk kez çıkmadı yani evden. Böyle yapmamıştı onlarda. Ne önerirsiniz?


 
Biz de geçen sene taşındık, kedilerden ikisi mutfak dolaplarının altına saklanıp durdular. Önce lazerle çıkardık, sonra kapadık o saklandığı yerleri. Bazı dolapları açık bıraktık ki gitsinler oraya saklansınlar,güvende hissetsinler kendilerini. Önceden sürekli üzerine yattığı bir şeyler varsa onları da kuytu bir yerlere koyabilirsiniz belki.


  • witcher  (05.07.15 22:09:05) 
önceki evden gelen eşyalardan: oturmayı, sürünmeyi sevdiği minder, koltuk vs gibi tanıdığı kokuları olan seyler var mı? kendini güvende hissedeceği bir yerde durmak istiyor, eşyalar yerleşince alışır.


  • some devil  (05.07.15 22:15:21) 
kediler altıncı hisleri çok kuvvetli hayvanlardır. büyük ihtimalle evdeki kötü niyetli varlıkları hissetmiştir. yapılacak bir şey yok. kedinizi ele geçirmemeleri için mahallenizin kilisesinin peder'ine danışmayı düşünebilirsiniz.


  • modern life is rubbish  (05.07.15 22:48:21) 
Zamanla alışır merak etmeyin. Bu süreyi kısaltmak için siz rahat olun (siz gergin olursanız sizin gerginliğinizden daha da gerilir.) Sevdiği oyuncaklarla oyun oynatın, sevin, biraz daha fazla ilgi gösterin kendisine yani.

Kedi evde yalnız kalıyorsa hani o içinde ödül maması olan toplar var. Şunun gibi: www.juenpetmarket.com Böyle bir şey alın, evden çıkmadan önce onu bırakın. Kedileri epey eğlendiriyor, oyalıyor bunlar.
  • iamelf  (06.07.15 13:43:42) 
benzer bi duyuruda bi arkadaş cevaplamıştı ama kendim deneyip görmedim, yine de denemekte fayda var :)

kediler kendilerini rahat hissettikleri zaman kendini yalamaya başlarmış. o arkadaş da kedinin patilerine yaş mama mı ne sürdüm mecburen yaladı, yaladıkça da gevşedi rahatladı eve alıştı demişti.
  • kakamelsokoban  (06.07.15 13:53:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.