[]

gözlerim çok kötü, ne yapmam lazım?

son birkaç gündür bilgisayara baktıkça acayip kötü oluyor gözlerim. 4-5 saat ara verip dışarı çıksam bile düzgün bakamıyorum etrafa, mal mal bakıyorum adeta. gözlerime bir şey olacak diye de korkuyorum.

ne yapmam lazım? tamam bilgisayarı azalttım diyelim de, başka hızlı çözümler de lazım, yoksa 3 aya anca geçer gibi gözüküyor.

yardımlarınızı esirgemeyiniz.

edit: başımı da fena halde ağrıtıyor bu arada gözlerimin durumu.

 
doktor diye bi şey var, tavsiye ederim baya iyi


  • tunachu  (05.07.15 20:42:31) 
sağol da hemen yarına bulunmuyor randevu. bir de başından savan doktora denk geliyorsun daha kötü oluyor.

yani gidecem tabi de birkaç gün idare edecek bir tavsiyeniz varsa çok güzel olur.
  • oymak beyi  (05.07.15 20:43:35 ~ 20:52:04) 
uykumu iyi alıyorum.

bu arada bu hafta içi hiç boş doktor yok :(
  • oymak beyi  (05.07.15 20:55:02 ~ 20:55:10) 
ekrana bakılan her 20 dk'da bir mola verilip, 20 sn uzağa bakın diyorlar. internette araştırma yaparsan fazlasını bulursun.

şu anki durum için acile bile görünebilirsiniz. göz bu.
  • EasyTiger  (05.07.15 21:17:11) 
Şu an ki durumuna dair bir çözümüm yok ama gözlerin geçtikten sonra bilgisayarına f.lux adlı uygulamayı indirirsen bunun gibi durumları en aza indirirsin diye düşünüyorum.


  • johnny lash  (05.07.15 21:51:21) 
bilgisayardan uzak duracaksın, uykunu alacaksın, suni gözyaşı kullanacaksın.


  • fayfim  (05.07.15 22:42:27) 
suni gözyaşı damlası epey rahatlatıyor


  • ütopya  (05.07.15 23:50:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.