[]

yüksek lisans mülakatı?

ne sorarlar bu mülakatta?




 
Alacaklarsa annenin adını, almayacaklarsa kendi annelerinin adını...


  • scent of a pastrami  (05.07.15 07:36:47) 
2 kez yüksek mülakatına girmiş biri olarak hiç belli olmaz diyorum.
Bi bakarsın sadece sohbet ederler, bakarsın zor zor konu ile ilgili sorular sorarlar, bi de bakarsın küçük bi sınav yaparlar öncesinde. Sınav yapıyorlarsa ve senin haberin yoksa o iş yatar, anladın sen

  • swap  (05.07.15 08:53:50) 
İstanbul'da kendi okulum olmayan bir devlet okulunda mülakata girdim geçen ay. Neden buraya başvurduğumla açıldı konu ve ne üzerine çalışmak istediğimle devam etti. Konumu söyledim ve arkasından konuyla ilgili detaylı sorular geldi. Bu konu hakkında ne düşünüyorsun, şu konu hakkında bir şey söylemedin, konuyu ele almış başka isimlerin görüşleri nelerdir vs. derken baya baya uzadı mülakat. Hakim olduğumdan cevap verebildim. O arada aldığım tepkiler nedeniyle iyi iş çıkarıyor olduğumu anladım.

Daha sonra da günümüzde nasıl inceleniyor bu konular gibi bir soru soruldu, konu hangi başlıklar altında tartışılıyor vs. gibi. Hiç bir fikrim yoktu. Açıkçası bilmiyorum ama zaten akademik bir uğraşa dahil olma içindeysem bunları öğrenmek için buradayım dedim. Çalışmak istediğim konuda baya yardımcı olacak hocanın bir yerde "bak bu konular da var bunlar hakkında ne düşünüyorsun" diyerek bana yol göstermesi gerek vs. dedim.

Kısaca bilmediğim soruyu da güzel savuşturdum ve dürüst oldum. Ve yüksek bir puanla da kabul edildim. Demem o ki; çalışacağınız konu hakkında bilgi sahibi olun. Gelebilecek sorulara az çok yanıt verebilin. Bilmediğiniz konu hakkında bilmediğinizi ve öğrenmek için buraya geldiğinizi söyleyin, bire bir hocayla görüşerek ilerlemenin lisansa kıyasla daha kolay olduğunu vs. vurgulayın. Bunlar kritik olabilir, zaten konu hakkında yüzde yüz bir hakimiyet beklenmesi yanlış olacaktır sizden.

Tabi hiç bu tip sorular da olmayabilir. Kendi okulumda; ne çalışmak istiyorsun, kiminle vs. deyip birkaç da hafif geyik muhabbetiyle geçmişti mülakat. Ve bilim sınavı gibi mülakat öncesi bir sınav varsa da yazdıklarınıza dikkat edin. Bunun neden yazdın diye hemen sorma ihtimalleri var. Kolay gelsin.
  • dartdevil  (05.07.15 12:22:15) 
bölümden bölüme değişir. mühendislikse genel olarak neye focus olacağını ve bununla ilgili temel bi kaç şeyi soruyorlar.


  • antihistaminik  (05.07.15 12:51:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.