[]

Takim elbise bana

Bugun cikip takim elbise bakinacagim. Elimde sadece siyah slim fit takim (beyaz gomlek-siyah ince kravat) var, ancak bir kamyon para verdigim icin onu gundelige vurmak istemiyorum. Ayrica elimde acik mavi gomlek de var. Siyah - kahverengi oxford ayakkabi da mevcut.

Hangi renk takim alayim? Gomlek - kravati hangi renklerde alayim? Kahverengi ayakkabi giyebilecegim kombin nasil olmali?

Takim elbise giymem gereken bir projedeyim, bir ay filan surecek. Iki takim alsam bir ay boyunca onlari giysem nasil olur? Siz her gun farkli takim mi giyiyorsunuz, nasil yapiyorsunuz :(

Smart casualken iyiydik...

 
Bi kere kahverengi ayakkabı ile gidecek en iyi renk lacivert ya da parliament mavidir. Mavi gömlek de koyu gri/füme renk takımlar ile güzel olur. ancak bu renk takıuma kahverengi ayakkabı nasıl olurt pek bilmiyorum. 2 takım elbise seni 1 ay idare eder. Ama en azından 5-6 gömleğin olsun.

Şu da bir seçenek: açık tonlarda bir gri takım içine mavi-beyaz çizgili gömlek de olabilir.
  • himmet dayi  (05.07.15 10:41:52) 
bir erkeğin dolabında iki teml renk bulunmalı. Siyah ve klasik lacivert renk. O yuzden lacivert takim almalisın. Lacivert takım elbise ile en temek kombin beyaz gomlek,koyu bordo kravat ve koyu kahverengi(taba kesinlikle değil) ayakkabidır. Dıger taraftan aklinda bulunsun siyah takimla kesinlikle mavi gömlek ve kahverengi ayakkabi giyilmez.

Üst düzey devlet adabı muhaseret cercevesinde bir erkegin dolabinda 20 nin uzerinde takim elbise olmasi gerektigi tavsiye edilir. Ben bu rakama yaklastim ama bu sira disi bir durum. Fakat yine de takim elbise en kotu haftada 1 kez giyilmeli. Bunun sebebi takim elbisebin kendini toplamasi ile ilgilidir. Ha tabi % 100 yun olmasi on sart. Böle degilse zaten utusuz kendini ayda birde giyilse toplayamaz.
  • jacksor  (05.07.15 11:27:38) 
O zaman bir tane lacivert bir de gri renkli takim alayim. Kravat olarak koyu bordo alirim. Elimde duz siyah ve siyah ustune beyaz cizgili kravat var. Baska kravat hangi renk alabilirim?

Hangi renk gomlek onerirsiniz?
Beyaz ve acik mavi gomlegim var sadece.

Siyah/lacivert/gri takimlara hangi renk gomlekler gider?

Cok tesekkurler ya, hayat kurtariyorsunuz :)
  • ruhi mucerret  (05.07.15 11:51:07) 
gömlek konusunda her gün farklı renk gömlek giymeliyim gibi bir yanılgıya düşme. beyaz ve mavi(ve tonları) dışında bence kesinlikle giyilmemeli. kimisi lila ve pudra renk kullanıyor ama bence şıklıktan ve takım elbise adabından uzak. hele ki siyah gömlek aman diyeyim.
en az 5 tane beyaz gömleğin olmalı. aynısı olmasın dersen kendinden desen, yaka biçimi ve manşet üzerinden farklılığa gidebilirsin. diğer taraftan ben pek tercih etmesemde mavi gömlek uygundur. koyu olmamak şartıyla. diğer taraftan %100 pamuk olmasına özen gösterelim. % 100 pamuk olsa da dokuma açısından çok farklı kumaşlar var. benim özellikle tercih ettiklerim var ama özel bir ismi yok ve tarif edilebilecek gibi değil. biraz merakın varsa zamanla bu farkları anlarsın.

kravat renk konusu diğerleri gibi keskin değil ne yazık ki. hiç olmadık renk bir kravatın öyle bir tonu öyle bir dokuması ve deseni oluyor ki çok fazla yakışabiliyor. ön koşul ipek veya şimdi mevsime uygun olmasa da yün olması, orta veya ince kalınlıkta olması. diğer taraftan ben pastel renkleri daha hoş buluyorum.
şu kombinler her zaman hayat kurtarır. lacivert takım mavi/beyaz gömlek lacivert kravat. diğer taraftan en sevdiğim kombinlerden birisi lacıvert takım, beyaz gömlek ve koyu mor kravat.
siyah takım içine siyah, koyu giri/füme ve kırmızı/vişne çürüğü kravat olabilir.
gri takım içine lacivert, siyah,koyu yeşil gibi renkler olabilir. dediğim gibi yüzlerce seçenek önüne çıkacak. zamanla kendin karar versin.
yukarıda söylediklerim için öyle bir değişken var ki en önemlisi ...KALİTE. bunun varlığı yokluğu yukarıdakileri alt üst edebilir. kumaş ve kesim kalitesi en önemlisi. ne yazık ki ne kadar çok para o kadar kalite.
  • jacksor  (05.07.15 12:34:10) 
  • deletesystem32  (05.07.15 13:34:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.