[]

2. öğretim sistemi para tuzağı mıdır?

selam dostlar. ilk cevap benden evet +10.

fakirden alıp zengine veren, zaman hırsızı, hayal taciri, diploma satıcısı kirli bir sistemdir 2. öğretim.

bölümün normal öğretim mezunlarının yarısından fazlası işsiz kalırken aynı bölüme 2. öğretim açılması devlet eliyle izin verilen bir dolandırıcılık düzenidir.

para diye yanıp tutuşan sözde akademisyenlerin bölümlerine 2. öğretim açtırmak için üst düzey bir iki adama köpeklik yapmasıyla açılan ve onun bunun hayatıyla kolayca oynanabilen çirkin bir oyundur 2. öğretim.

bu sistemle öğrenim gören arkadaşlara insani olarak acıyorum.

sizin bu sistem hakkındaki düşünceleriniz nedir, ne değildir?

 
Bu sistemle ogrenim goruyorum, kendime acimiyorum. Harclarinin o kadar yuksek olmasi acimasiz olmasina ragmen uc yildir bir kez bile kasten ogrenci birakimina raslamadim. Kimsenin hayatiyla oynanmadi. Ogretmenler birinci ogretimdeki kadar ciddi.

Yildiz Teknik Universitesi - Matematik Muhendisligi
  • eksi sozlukte eksiyen adam  (04.07.15 23:31:20) 
ben sabah 8 de kalkıp derse gidecek mizaçta birisi olmadığım için 2. öğretimden çok memnunum.

not: 4 dönemdir yüzdelik dilimdeyim normal öğretime geçme ihtiyacı hissetmedim.
  • gliderpilot  (04.07.15 23:32:34 ~ 23:33:30) 
kimse zorla kaydedilmediği için değil.
çok çeşitli sebeplerden tercih etmek zorunda kalabiliyor insanlar. ne bileyim çocuklu olanlar falan.
hangi bölümler için açılmalı o ayrı bir tartışma konusu. suistimal edilmemeli elbette.
  • sibertenik  (04.07.15 23:34:35) 
Hiç de düşündüğünüz gibi bir şey değil aslında. Bir bölümün 2. öğretimini açtıran hocalar değil, Rektörlük başkanlığındaki yönetim kurulu oluyor. Öğrencilerin "hoca götürüyor parayı" olarak gördüğü 2. öğretim olayı çoğu zaman hocaya ekstra bir gelir bile kazandırmıyor. Yeri geliyor 2. öğretimde verdiği dersi hocanın dosyasına örgün öğretim dersi olarak işleyip parasını bile kesiyorlar.

Öğrenci gözünden bakmak gerekirse de, ben lisans zamanında sırf erken kalkmamak için ilk tercihim olan bölümü 2. öğretim yazıp kazanmıştım ve belki sabahın köründe kalkarsam kalacağım dersleri, zinde ve rahat bir şekilde olduğum için büyük başarıyla vermiştim. Verilere dayanarak konuşmak gerekirse de, her dönem farklı hocaların "2. öğretim sınıflar dersimde daha başarılı" dediklerini duyduk.
  • BuddyGuy  (04.07.15 23:38:27 ~ 23:38:54) 
özel üniversite 2 yıl okuyup tek kuruş vermeden bitirdim, şimdi devlet üniversitesinde okuyorum , normal öğretimden 10 15 puan düşük aldım diye yıllık 1100 lira vermek koyuyor


  • telecastır  (04.07.15 23:39:19) 
kardeşim hükümet insan düşmanı bu kadar basit. ikinci öğretimden harç almak nasıl bir mantıktır, haraç bu bildiğin. vatandaş yararına yapılan bir sikim yok, harçtan sok, gssden sok, vergiden sok. delik deşik olduk la.. ama sarayımız var, mercedeslerimiz var. itibardan tasarruf mu olur sok vatandaşa gitsin


  • patr  (05.07.15 00:07:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.