[]

Hangi Sinema bölümüne gitmeliyim? Kararsız kaldım..

Arkadaşlar merhabalar, Ts 1 üzerinden 13538 sıralamam, 397'de puanım var. Sinema Televizyon okumak istiyorum. Gidebileceğim üniversiteler ise beni tam anlamıyla kararsız bıraktı zira Mimar Sinan'ı hedefliyordum, olmadı. Şimdi elimdeki okullar şunlar.

Direk Sinema Televizyon bölümü olarak:


Eskişehir Anadolu Üniversitesi
Beykent Üniversitesi (Tam Burslu)
Okan Üniversitesi (Tam Burslu)
Kültür, bu sene açılıyor puanı belli değil; Bilgi, Bahçeşehir gibi olursa gelmez ama bir umuttur diyerek.

Radyo Sinema ve Televizyon Olarak:

Nişantaşı Üni (Tam Burslu)
Maltepe Üniversitesi (Tam Burslu)

Şimdi kafama takılan meseleler şunlar,

1-Sinema TV ile Radyo Sinema TV arasında ne fark var bilmiyorum.
2-Kesinlikle İstanbul'da okumak istiyorum çünkü bu işin kalbi orada atıyor diye düşünüyorum ama bunun için bu yeni açılan özellere gitmek mantıklı olur mu onu kestiremiyorum.
3-Anadolu Üniversitesi mantıklı gibi duruyor ama staj konularında Eskişehir'de Sinema dünyasının durumu belli, neler yapabilirim, daha mı iyi olur bilemiyorum.

Kısacası kafam korkunç karışık, yardımlarınızı bekliyorum.

 
diğerlerini bilmiyorum ama anadoluyu iyi bilirim. anadoluda şöyle bir durum var; akademik kadrosu gerçekten berbat. gelirsen kendin de görürsün sana bişey katacak bir hoca bulamazsın. ama donanım teknik imkanlar iyi. şimdi hocaya gerek yok ben bağımsız gelişirim dersen anadolu olabilir. ama ben bana bişeyler katacak akademisyen de arıyorum diyorsan ve diğerlerinin teknik imkanları iyiyse anadoluyu direk geç.


  • her metin sonsuz anlam uretir  (04.07.15 22:23:37) 
Benim tercihim Eskişehir'de okumak İstanbul'da staj yapmak olurdu. Radyo Tv en iyi Eskişehir'den mezun veriyor kanımca, sektördeki bütün donanımlı arkadaşlarım/yönetmenim vs. burdan mezun. Bence kesinlikle İstanbul'da okumalıyım demeden önce biraz araştırın, hemen karar vermeyin.


  • amelie poulain  (04.07.15 22:25:24) 
iletişim okuma.


  • snowman  (04.07.15 23:09:33) 
İmkanın varsa Bilgi'yi zorla.


  • Hersheys  (05.07.15 00:17:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.