[]

bahçede bakılan kediler ile ilgili

sayın kedi sevenler,

hiç kedi beslemedim, hatta hala beslemiyorum. işte bahçeye gelen kedilere (4-5tane) yemek artıklarıyla ekmekleri karıştırıp veriyorum. bi yandan sevmek istiyorum fakat pis-pireli olabileceğini de düşünüyorum. şimdi bu hayvanlar tam da sokak hayvanı sayılmaz site içerisinde dolaşıyorlar genelde. ama çevrede böceğidir kenesidir vs bulunmakta. bunlar hayvanlara da geçebilir. risk kısmını anlattıktan sonra ne yapabiliriz kısmına.

benim bu arkadaşları yıkamam mı lazım? sokak hayvanı olmadıkları gibi ev hayvanı da değiller. valla içlerinden ikisi çok cana yakın. evde besleme şansım da yok. tıbbi olarak aşı falan yaptırmak gerekiyor mudur? bi tanesinin sağ gözünde problem var. fotografları kısmetse yarın atarım. açamıyor pek. iyileşmesi için ne yapabilirim.

dedim ya hayatımda hiç kedi beslemedim, alıp veterinere de götüremem. belediyenin hizmeti vs var mıdır? siz kedi seven insanlarsınız bilirisiniz böyle şeyleri diye size danıştık... tamam sakinim.


hayırlı geceler...

 
kesinlikle yıkama, pire için ensesine damla mı ne damlatılıyor onu yapabilirsin, parazit aşısı yapılmalı ve zamanı gelince kısırlaştırılmalı, gözünde sorun olanı mutlaka veterinere gösterin.

edit: belediye aşılar ve kısırlaştırır ama gelip alacaklarını zannetmem.
  • kuzey li  (04.07.15 02:30:03 ~ 02:30:47) 
Hocam pireler size gelmez merak etmeyin. Eğer elle severseniz elinizi ağzınıza götürmeyin yıkamadan, yeterli. Kediler yıkanmaz, dediğim gibi yapın yeterli. Yutturabilirseniz pet shoplardan 10 lira gibi fiyatlara alabileceğiniz iç parazit haplarından 3 ayda bir yutturursanız güzel olur.

Belediyelerin veterinerlik hizmetleri oluyor. Hangi şehirdesiniz bilmiyorum gerçi, onu belirtirseniz daha iyi yorum yapabiliriz.

Not: Su kabını unutmayın lütfen. Bir de süt vermeyin. Yoğurt verin yerine.
  • mutlusismankedi2015  (04.07.15 02:32:13) 
yaz bitimine doğru da onlara bi yuva bulmayı düşünüyorum.yazın sıcak iyi kötü, dursunlar dışarıda... en son ihtimal belediye...
valla bakma şansım olsa ben bakardım ama belki ilanları görünce sahiplendiririz buralardan...

şehir: tekirdağ

-up-
  • d e ayri yazilir  (04.07.15 02:34:57 ~ 02:36:02) 
eğer gözünde sorun varsa vakit kaybetmeden bir veterinere danışın. imkanınız yoktur belki, çalışıyorsunuzdur. ama yol üzerinde bir veterinere girip iyice gözlemlediğiniz durumunu anlatsanız bir krem söyler.gözüne sürersiniz, belki kurtulur. kör hayvanlar ne yazık ki fazla yaşamıyor sokakta. arkadaşların dediği gibi ense damlası kesin çözüm. ben giriş katındayım bahçedeki hayvanlara hep damlatıyorum. yaralı filan görürsem baticon sürüyorum pamukla iyi geliyor. iç parazit için yine danıştığınız veterinerden hap alabilirsiniz. yarımşar tane böyle lor peynirinden minik top yapıp içine sakla ilacı öyle komple yutar zaten. ama dikkat et bütün peynir toplarını aynı kedi yemesin her birine bir tane ayarlarsın. eğer site içerisindeyse minik kedi evleri yapabilirsin. internette yapılmışları da var alabilirsin. eğer kedilerle devamlı ilgilenicem dersen bu işe girişirsen sana kuru mama yardımı bile bulabiliriz. öyle daha sağlıklı olur.


  • iyiaksamlarbayan  (04.07.15 02:40:05) 
o kadar çok kedi var ki tabii ki hepsine ev bulmak mümkün değil. internet ilan dolu. ama en azından kapımızın önündekilerle ilgilenebiliriz. ilgilenmeyi düşünmek bile güzel. ama kedi öldüğünde bile belediye gelip almıyor. belediyeler hiç bir şey yapmaz hayvana zarar vermekten başka. eğer hayvanlara iyilik etmek istiyorsan belediyeye onlardan bahsetme:):) sen eğer biraz olsun istekliysen sizin oralardan birkaç hayvansever buluruz. sana mama olsun veterinerlik olsun yardımcı olacak.


  • iyiaksamlarbayan  (04.07.15 02:44:05) 
Gözlerindeki problem çapaklanma gibi bişeyse onun damlası ve kremi var, veterinere gösterin. Bizim okuldaki yavrularda aynı problem oluyordu genelde, iyileşiyorlar kremi düzenli sürünce. Veterinere gösterene kadar açılmayan gözlerini çaylı pamukla açabilirsiniz belki. Başka bir problem varsa bilmiyorum ama.


  • herhangibiryazariste  (04.07.15 02:44:31) 
göz ile ilgi fotografları yarın atayım buraya, daha net anlaşılır. cevaplar için teşekkür ediyorum. daha fazlasını bekliyorum.


  • d e ayri yazilir  (04.07.15 02:52:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.