[]

Bilgisayarim elektrik almiyor sorun power değil ne olabilir?

Bilgisayarim ilginç bir şekilde hiç bir tepki vermiyor. Dün normal kapattım sabah acamadim. Power değiştirdim powerde sorun yok. Ayrıca içindeki yeşil elektrik geldigine dair ufak lamba yanıp sönüyor elektrikte sorun yok yani. Ne olabilir?




 
power dediğin güç kablosu mu psu mu? ikisini birden değiştirip dene, prizi değiştirip dene, güç kaynağında sıkıntı varsa zormalama anakartı ve diğer bileşenleri yakabilirsin.

ayrıca başlığın "elektrik almıyor", yorumunda "elektrikte sorun yok" yazıryor.
  • paulie walnuts  (03.07.15 22:09:56 ~ 22:10:41) 
İşlemci fanı ile oynadın mı hiç? Bu sorunla birçok kez karşılaştım. İşlemci fanını tam oturtamazsan bahsettiğin durumla karşılaşırsın. Tabii ki bunun dışında başka nedenler de olabilir.

Edit: Yazmayı unutmuşum. İşlemci fanının kablosu takılmazsa yine aynı problem oluyor.
  • gece pariltisi  (03.07.15 22:14:28 ~ 22:15:45) 
Power dediğim power işte. Arkadaki kutuyu komple değiştirdim. Fanda gayet oturmus şekilde başka ne olabilir


  • 1zenciolmasamda  (03.07.15 22:32:47) 
Kutu dediğin power supply sanırım :) Power'ın kabloları anakarta iyice oturmuş mu? Bunun dışında elektrikte bir problem var gibi. Dediğim gibi işlemci fanının ayakları tam oturmadıysa yine kablosu takılmadıysa bu durumla karşılaşabilirsin. Onun dışında anakart ya da işlemci bozuk olabilir.


  • gece pariltisi  (03.07.15 22:42:51) 
anakartin butun kablolarini sokup, elektrikli supurge ile toz falan verse bir guzel temizle. statik elektrik birikmis olabilir. bir 5-10 dk o sekilde bekle. sadece anakartin guc kablosunu takip calistirmayi dene, yasam belirtisi gosterirse diger kablolari da tak. cok sacma gelebilir ama supurge ile temizleyip tekrar deneme yontemi 2-3 kere sonuc verdi bende.


  • crucio  (03.07.15 23:07:48) 
Olmadi artik göstereceğiz bi bilgisayarciya.. umarim cok masraf cikarmaz yeni pc çünkü :(


  • 1zenciolmasamda  (04.07.15 01:29:42) 
Sunu soyleyim islemci fani ile alakasi yok yalniz. Eger islemci soguk haldeyse, acilir ve daha sonra kapanir.

Kabloyu bi degistir bence. Ben de genellikle kablodan oluyor bu tur olaylar.

Ayrica sonucu da yazarsan iyi olur. Merak ettim.
  • sorubankasi  (04.07.15 08:03:41) 
tamamdır. halledince yazarım, epey bi vakit imkanım olmayacak yalnız ilgilenmek için. uzun süre sonra dönüş yapacağım :) 20 gün kadar


  • 1zenciolmasamda  (04.07.15 12:34:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.