[]

Hollanda Büyükelçiliğinden Schengen..

Sözlükten de araştırdım gerçi (bkz: schengen vizesi)ni ama bir de burada sorayım.
İlk kez yurt dışına çıkacağım.Orada okuyan bir arkadaşımı ziyaret edeceğim 8 gün kalacağım orada.

Şimdi istene belgelerle ilgili kafama takılan bir şey var.

" 13. Öğrenciler: aynı zamanda orijinal öğrenci belgesi, okuldan izin belgesi ve" gibi bir ibare var. Öğrenci belgesini anladım da bu "okuldan izin belgesi" nedir, kime başvurup alınır, derslerin devam ettiği bir tarih için almak sıkıntı olur mu ?

Bunun dışında"bak şöyle yapsan daha iyi olur,şunu almayı sakın unutma" dediğiniz bir şey varsa söylemekten çekinmeyin çünkü ilk kez bir vize görüşmesine gideceğim.

 
öğrenci işleri x-y tarihleri arasinda ülkenizde bulunacaktır, idaremizce bir sakınca yoktur v.s. diye bir yazı vermeli. muhtemelen matbu yazısı vardır okulda. hollandadan cok vize aldim ama ogrenci belgesi doldurmadigim icin net degilim.
hollanda bazen ucak rezervasyonu yerine dogrudan ucak biletini isteyebiliyor.
hollandadaki arkadasiniz eger hollanda vatandasi ise ondan davetiye istemeniz isinizi cok kolaylastiracaktir.
  • mat couthon  (15.09.09 18:09:52) 
randevu alınca 10 saniye bile geç kalma, fena azarlıyorlar kapıda


  • redlinetheturk  (15.09.09 18:47:23) 
turist vizesi alacaksınız. okuldan sadece öğrenci belgesi gerekiyor. öyle bir izin belgesine gerek yok. geçe yılbaşında aldım bende 8 günlük vizeyi. ama öğrenci belgesi şart. alan adam diğer belgelerin arasında bulamamıştı nerde bu belge yok mu yoksa aaa filan dedi sonra buldu filan rahatladım.

babana anana ait tapu vs varsa fotokopisini kesin ver. bi de uçak ve otel rezervasyonu yoksa kapıdaki güvenlik görevlisi yukarı bile çıkartmıyor o kadar diyim.
  • darknum  (15.09.09 18:55:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.