[]

mini fırın iyi pişirmiyor

luxell usta börekçi kullanmaktaydım. dün bir kek yapayım dedim ayarladım 180 dereceye hatta turbo fanını da açtım iyice şey olsun diye sonra neyse attım keki fırına çıkardım 45 dk sonra neyse efendim ben bunu yiyorum falan aa bir de ne göreyim ortası iyi kabarmamış hatta çiğ gibi kalmış.
fırının kullanım klavuzuna baktım hani mini fırınların ayarı farklıdır belki diye yok orada da kek için 180 decerede 20 dakika diyor :)
mesela bi keresinde de lentil pie yapayım dedim. attım fırının en üst rafına getirdim 200 dereceye kaşarlar eriyecek de çıtır çıtır olacak görüntüsü diye ama 15 dakikada saedce eridiler hiç çıtırdama yok acaba derecesi mi bozuk yoksa mini fırınlar hep mi böyle?


 
Ben bu firini kullandim, mini firin oldugu icin ayarini iyi yapmak lazim, ne yazik ki keki hic kontrol etmeden pisiren firin bulmak zor, ankastre ve buyuk firinlar disinda, firinda sorun yok, sen kontrol ederek kek nasil piser falan, zamanla ogrenicek ayarini yapicaksin


  • balpolen  (03.07.15 16:14:24) 
kapağını mı açtın acaba pişirirken? ya da tam kapanmamış falan olabilir mi?


  • reso aga  (03.07.15 16:22:28) 
yok hiç açmadım kapağı da kapalı dışarıya ısı vermiyor ama işte anlamadığım bi saçmalığı var balpolenin dediği gibi gözlemlemek lazım da acaba mesela 200 dereceyi seçince aslında onu 180 mi yapıyor o manada mı denetlemeliyim?


  • neira  (03.07.15 16:23:52) 
Mini fırınlar dandik pişiriyor. Ben sürenin yarısında en alt gözde yarısında en üst gözde pişiriyorum.


  • whoosie  (03.07.15 16:29:27) 
luxell ve kumtel kötü malesef.
arçelik, beko, bosch vs. alsaydın keşke.

  • sutlu nescafe  (03.07.15 16:39:47) 
çıkarmadan evvel mutlaka kürdan testi yap pişip pişmediğini anlamak için. evde büyük fırında geniş tepsideki pandispanyayı 160 derecede 45-50 dkda anca pişiriyorum ben. küçük fırın uzun sürmesi normal bence.


  • yue  (03.07.15 18:02:03) 
abi küçük fırında niye daha normal ya aksine hacmi küçük ısı daha iyi şeyolmaz mı ya


  • neira  (03.07.15 19:16:41) 
teyzem luxell tam boy fırın aldı. kapağında sorun var, tepsi kendiliğinden düşüyor... sıkıntı mini fırın olmasında değil markasında, kalitesizliğinde.


  • sutlu nescafe  (03.07.15 19:45:11) 
Kek kalıbı da çok fark ediyor. Silikon kalıplarda ortası çiğ kalabiliyor...


  • Aman Sen de  (03.07.15 20:11:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.