[]

ingiliz dili ve edebiyatı

merhaba arkadaşlar,

kardeşim ingiliz dili ve edebiatı bölümünü tercih edecek. bu bölümü okuyanların formasyon alma koşulları nelerdir, ne zaman alınır bu formasyon, üniversiteden üniversiteye fark gösterir mi?

kısaca bilgi verebilecek biri var mı? teşekkürler

 
şu an bilmiyorum ama ben 3. sınıfta ytü'den almıştım (6 sene önce). genellikle 3. sınıfta alınıyor. ancak bazı üniversiteler mezun olma şartı koşabiliyordu.

İngiliz dili ve edebiyatı okuyup öğretmenlik yapmak konusundaki görüşüm ise murat hoca ile aynı :D bu bölüme girip öğretmenlik yapmak için ya idealist derecede öğretmen olmak istemek ya da başka bir şey yapamıyor olmak lazım. Bense formasyonu babamın zoruyla aldım. hala giden 1500 euro'ya acıyorum.
www.cnnturk.com

ayrıntı vereyim hatta: ben kurumsal ilişkiler/reklam&pazarlama üzerine çalışıyorum, arkadaşlarım ik uzmanı, editör, çevirmen, halkla ilişkiler, tasarımcı, otelde departman sorumlusu, gazeteci, yurtdışında öğretmenlik, turist rehberliği, ithalat/ihracat gibi çok çeşitli mesleklere kaydılar. çünkü seçme sınırınız neredeyse yok. iktisadi bilimler ise bir mba'e bakıyor sadece.
  • pokerface  (02.07.15 16:34:13 ~ 16:40:08) 
tabi ytü diploması da farkettiriyor. bizimkisi kocaelini falan düşünüyor puanlarını gördükten sonra.


  • trt2deki ressam  (02.07.15 16:41:43) 
ben istanbul üniversitesi'nden mezunum. ama kocaeli'nden mezun olan da çok arkadaşım var - aynı şekilde çok çeşitli işlerdeler. tek seçeneğim öğretmenlik diye bakmasın diye örnek vermek istedim :)


  • pokerface  (02.07.15 16:48:31) 
evet ben de aynı şeyleri söylüyorum ama öğretmen olucam diyor. bir de bu bölümün hazırlık bölümü falan yok değil mi?


  • trt2deki ressam  (02.07.15 16:52:30) 
değişir o fikir :) kesinlikle öğretmen olucam edebiyatta ne işim var benim diye girip tercüman veya editör çıkmış arkadaşlarım çok :) henüz daha bunu düşünmesi için erken.

hazırlık hepsinde var. ancak ingilizce yeterlilik sınavını geçerse hazırlık okumuyor. ben okumamıştım. ama okusam güzel olurmuş, sudan çıkmış balığa dönüp noluyoruz demezdim ilk dönem en azından.
  • pokerface  (02.07.15 16:57:58) 
kocaelinde baktım da ingiliz dili ve edebiyatında göremedim hazırlık sınıfını.belkide yazmaya tennezzül etmediler :)


  • trt2deki ressam  (02.07.15 17:00:31) 
Kocaeli'de var hazırlık.


  • mutlusismankedi2015  (03.07.15 00:00:23) 
allah allah. her yerde farklı bir bilgi var.


  • trt2deki ressam  (03.07.15 19:44:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.