[]

kaplumbağa buldum!!

mahallemizde koşu ve yürüyüş için bir alan vardı. orada antrenman yaparken ekteki resimdeki minik kaplumbağayı buldum. bizim bu alanda yaşayabileceğini zannetmiyorum. belki şu pet-shop'lardan alınan süs kaplumbağası ya da su kaplumbağası denilenlerden olabilir bu minik.

ilk başta bir bataklığa yada lağıma bırakmayı düşündüm ama orada yaşayabilirmi emin olamadım.

resimleri bi inceleyebilirmiyiz. nerede en doğal yaşamını sürdürebilir bu minik arkadaşımız.

not: süt, su ve bir parçada ot kopardım koşu alanından. yanına bıraktım hayvancağızın ama bunları yermi bilemiyorum. yeme içme konusunda da pratik öneriler varsa iyi olur.

 
abi kara kaplumbağası bu, suya falan koyma. dağ bayır otluk boş arazi falan varsa doğasına bırak kendi başının çaresine bakar o.


  • tolga asp  (02.07.15 15:33:05) 
oyy kuzucum pek de şirinmiş :) kaplumbağa beslemek isteyen varsa diye petarkadaş.com'a ilan verip bir sahip arayabilirsiniz ona. eğer sahiplendirmek düşünmezseniz böyle ankara'daysanız eğer mogan gölü gibi bir yere bırakabilirsiniz belki. eğer kendiniz beslemek isterseniz de kurutulmuş karidesi çok severler. et zaten onları büyütür. onun dışında minik havuç parçaları ya da kıvırcık da verebilirsiniz.


  • vedderbaug  (02.07.15 15:34:53) 
bence besle, bak yer de kaplamıyor minicik bir şey,


  • kahramanikarus  (02.07.15 15:37:01) 
kara kaplumbağası olmalı bu. parmaklarının arasında perde var mı diye kontrol edin.
bakım konusunda @vedderbaug zaten güzelce açıklamış.
büyük ihtimalle de bu şaşkın yolunu kaybetmiş. ama fazla uzaklaşmış da olamaz, bulduğunuz yerin civarında kardeşleri olabilir.
bu hayvan çayır çimen ister zaten. bahçeniz olsa bir derece.
  • innerbliss  (02.07.15 15:46:33 ~ 16:01:09) 
belki ailesi vardi, yumurtlamisti yavrularinin cikmasini bekliyodu
belki isi gucu vardi ne bileyim
niye kacakci gibi akliniza esince alip eve getiriyosunuz boyle hayvanlari
  • joelskellington  (02.07.15 15:47:16) 
ninja kaplumbaga mı bu lagımda yasasın


  • all girls dream  (02.07.15 15:52:47) 
kara kaplumbağasıysa otluk boş bi alana bırakın o başının çaresine bakar. hatta başka kaplumbağalarında olduğunu bildiğiniz bi alan varsa götürüp bırakın. eve hapsetmeyin hayvancağızı.


  • ergenpezeveng  (02.07.15 15:54:47) 
Arkadaşların dedikleri gibi otluk bir alana bırakın. Bulduğunuz yerin yakınlarında otluk bir yer varsa orada takılıyordur muhtemelen.

Kaplumbağa güzel hayvan da bu hayvanlar bayağı büyüyor. Petshop'ta satılan ufak kaplumbağalar gibi değil yani. Yavru bu daha.
  • alicia dominica  (02.07.15 16:09:01) 
Niye hayvancağızı alıp eve getiriyorsunuz? Kara kaplumbağası ile su kaplumbağasını bakarak anlayacak düzeyde değilsiniz (olmak zorunda da değilsiniz tabii) ama sizin yürüyüş alanında yaşayamayacağına kanaat getiriyorsunuz. Aldığınız yerin yakınlarında güvenli bir yere bırakın, kendi yolunu bulur o.


  • pike  (02.07.15 16:24:21) 
kara kaplumbağası+1


  • physcos physcos  (02.07.15 16:33:28) 
Hmm hiç düşünmemiştim kara kaplumbagasinin orada olabileceğini. Neyse yarın şöyle bir bakinayim etrafa dediğiniz gibi anası babası varsa da kardeşleri etraflardadir o zaman. Onları bulayimda yanlarına bırakayım bari. Tesekkur ettim dostlar


  • daglien  (02.07.15 16:37:56) 
öyle kuru kuru teşekkür olmaz, baklava niyetine herkese tik atman gerekli.


  • tolga asp  (02.07.15 16:51:51) 
onları kolay kolay göremezsiniz bulduğunuz yere yakın bi otluk arazide yaşıyorlar muhtemelen oralara bi yere bırakın.


  • ergenpezeveng  (02.07.15 17:07:22) 
hangi sehir? semt?


  • bir varmis bir yokmus  (03.07.15 01:11:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.