[]

İnsanımız neden boyle

Ne zamandır kafamı kurcalıyor. Şimdi birinn gürültü şikayetini. Ozur bile dilememişler. Parkta oturuyorum mesela şuan. Çocuğun biri kafasını çarptı. Annesi geldi. "gerizekalısınız siz" deyip çocuğunu alıp gitti. Sanki tek senin çocuğun var. Diğer bebiklerim yazık noldu ki diye kaldılar öyle.
Salaklık değil bu, eğitimle çozulecek bişey hiç değil. Egoist çocuklar yetiştiriyorlar. Çocuk duştu mu çocuktan çok panik yapıyolar. 6 ay hollandada yaşadım birini bile görmedim çocuğu duştu die ortalığı birbirine katan.

İnsanlıktan nasibini almamış çoğumuz. Anlayış falan sıfır. Kadın cinayetlerini, homofobikliği falan hiç saymıyorum bile.

Nasıl çözülür ki bu? Pat diye bi gece de çözülmez. Çok mu ütopik bunu çozebileceğimiz fikri?

Merak ettim siz neler düşünüyorsunuz.

 
Cehalet. İnsanlar hala birine bağırıp, hakaret ederek onu düzeltebileceğini sanıyor. Ne yazık ki bir cahilden "en az üç" cahil daha doğuyor.

Fazlasıyla ütopik.
  • cetoxim  (02.07.15 15:15:37) 
Eğitim diyeceğim ama eğitim de kesin çözüm değil.
bak mesela o kafasını çarpan çocuk üniversite okuyacak ama öyle bir anne tarafından yetiştirildiği için o da annesi gibi davranış sergileyecek.
yani ailede bitiyor olay. İnsan ne gördüyse onun doğru olduğunu zannediyor. bir de böyle insanlar köpek yavrusu gibi doğurduğu için malesef gitgide çoğalıp ülkeyi ele geçiriyorlar.
  • innerbliss  (02.07.15 15:18:01 ~ 15:18:22) 
umut yok. ben bu ülkenin kurtuluşunun bir felaket sonrası (bkz: japonya ) sağlam bir tarih , ahlak, din, gelenek, alışkanlık muhasebesi yapılıp yeniden bir kuruluş ile olabileceğini düşünmekteyim. eğitim denilen olgu yok bizde, hayatlarımız kavram kargaşaları arasında yaşamaktayız.

islam ve müslümanlığı üst kimlik belirleyip kapitalist bir sistemde bunu icra etmeye çalışıp "ne yardan geçerim ne serden" zihniyeti yüzünden çarpık ve yoz bir algıya sahip insanlar mevcut.

bir yandan muhalifim, batılıyım, modernip diyip yüzyıllardan beridir süre gelen ahlak yapısı ve gelenek görenekleri aşamamış arada kalmış insanlar falan mevcut bu ülkede.

insanlar olguların, kavramların, duyguların, eylemlerin ne anlama geldiklerini cidden bilmiyorlar bizim ülkemizde.
  • el cancer del besiktas  (02.07.15 15:23:46) 
çünkü öyle görmüş. aileden gelen hiçbir pozitif değer yok, görgü yok, kültür yok, duygusal, davranışsal eğitim yok, düşünce, mantık eğitimi yok, okullar zaten hiçbir şey vermediği gibi bozulmaya neden oluyor. bunların üzerine tv, internet ve ülkenin genel atmosferini koyduğunda sonuç şaşırtıcı değil. düzelmesi ancak savaş vb. büyük felaket sonrası azalan nüfusun ortak bilinci ve dayanışması ile mümkün olabilir.


  • harvey  (02.07.15 15:47:20) 
Kesinlikle çözümü yok. hayat, her türlü zıtlıkların yer aldığı bir alan. olumsuzluklar ancak asgariye indirilebilir. bunları yok edecek derecede bir şey yapamaz insan.


  • 1adam  (02.07.15 15:59:33) 
ülkemizde kültür sanat namına hiçbir şeyin değeri olmadığı için ailerler de birer vandal yetiştiriyorlar. Ancak o şekilde hayatta kalınıyor çünkü. Trafiğe çıktığınızda da farkedebilirsiniz rahatlıkla bu durumu.

toplumun yapısının değişmesi gerek farklı şeyle olabilmesi için, o da şu an pek mümkün gözükmüyor.
  • qui gon  (02.07.15 16:07:09) 
teoride çözülür; ama pratikte çözemezsiniz.


  • sage  (02.07.15 16:31:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.