[]

reflünün ne zararı var?

doktor her şeyi yasak etti hiçbir şey yiyemiyoruz. bu diyete uymazsak ne olur? reflü ne yapar ki?




 
reflü->gastrit->ülser diye level atlıyor, bence hiç riske girme 2 aydır hastanelerde hortum sokuyolar boğazımdan içeri :)


  • masa penisi  (02.07.15 12:56:49 ~ 13:01:36) 
Sürekli asidik sivilarin midenden yukarı doğru fışkırması ile boğazlarda tahribat ve daha kötü bir dünya hastalığa davetiye çıkarırsın. Benim bir tanıdığım baş ağrısından ölecek gibiyken doktora gidip reflüsü olduğunu ve baş ağrılarının nedeninin bu yukarı doğru fırlayan asidik sıvılar olduğunu öğrenmişti mesela.


  • vercingetorix  (02.07.15 13:01:21) 
hahahah siroz mu

doğrusu

reflünün kronikleşmesi-gastrit-atrofik gastrit-ülserasyon-metaplazi-displazi şeklinde olacak. kanserleşme yani
  • shotgunwoman  (02.07.15 13:01:59) 
"Gırtlak kanserinin diğer olası nedenleri arasında; fazla miktarda hayvansal yağ içeren beslenme şekli, genetik nedenler ve reflü nedeniyle yemek borusuna çıkan mide asidinin zamanla gırtlağı tahriş etmesi gösteriliyor." diyor şu site: belirtilerinelerdir.com


  • istinyede bekle  (02.07.15 13:02:17) 
pardon beyler siroz yok, benim raporlarda siroz miroz yazınca zıpladım hemen :d


  • masa penisi  (02.07.15 13:02:46) 
ben değil de erkek arkadaşım kulağındaki iltihap yüzünden doktora gidiyordu ameliyat falan bir sürü bir şey çıkarttılar sonra bi profesöre gittik o da sende reflü var şu şu şu ilaçları kullan şu gıdaları bırak demiş. baharatlı şeyler çift soğan karpuz vs yememesi lazımmış. yerse ne olur diye merak ettim ben de. hortum sokmasınlar ya :(

o yemek borusu yanma olayı bende oluyo arada bi 3 5 saniye oluyo geçiyo.
  • neira  (02.07.15 13:02:58) 
hayvansal yağ derken tam olarak nedir yani? biftek yerken yağlarını ayıklamak gibi mi yoksa sucuk falan gibi mi?


  • neira  (02.07.15 13:04:45) 
hayır o cümlede hayvansal yağ gırtlak kanserini tetikler diyor ama reflü de tetikler diyor. ha hayvansal yağlar reflüye de hiç iyi gelmez ama cidden anlamadın mı o cümleyi

media.giphy.com
  • shotgunwoman  (02.07.15 13:09:53) 
Hacım yediklerine dikkat et. İleri düzeyde ise ömür boyu diyet uygulaman gerekebilir.
Uygulamadığında midede yanma, ağrı v.s. bir çok yan etkisi var.
Eğer diyeti uygulamayıp yasak yiyeceklerden de yersen kansere kadar götürüyor.
Bende gastrit var şimdiden dikkat ediyorum, zor olmuyor.
Şuan kime sorsam reflü, gastrit ve bir kaç mide hastalığından bahsediyor, o kadar sağlıksız besleniyoruz ki bunların olması gayet doğal. Adamlar yıllardır bağırıyor şunu yemeyin şu zararlı diye, kulak asmamız için mutlaka zararını görmemiz gerekmiş demek ki.
  • six packsiz  (02.07.15 13:17:20) 
Reflü mide borusundan yukarı boğaza doğru mide asidi taşıdığı için gırtlak kanserine neden olabilir. Kesin olacak diye bir şey yok tabi, ama olasılık. Anneannemde senelerce reflü vardı. Mide ve sindirim problemleri hariç daha ağır bir seviyeye taşınmadı. Öncelikli korkman gereken mide ülseri ve mide kanaması. Yememen gereken şeyleri yersen reflü nedeniyle midede asit artar. Asit nedeniyle ülser oluşur. Ülser kötüye gidince mide kanamasına yol açar.

Reflü daha ağır bir hastalığa neden olmasa bile kendisi verdiği semptomları ağırlaştırabilir. Annemde de reflü var, eskiden sadece midenin üst tarafında yanma oluyordu, şimdi yememesi gereken yiyecekleri yediğinde midede yanmaya artı olarak gece boğazına mide asidi çıkarak öksürerek, boğuluyormuş gibi hissederek uyanıyor. Maalesef hala daha bazen yememesi gerekenleri (kızartma gibi) giyor, o zamanlar bal yutturuyorum, bal mide asidini alır. O zaman hiç değilse boğazına falan asit çıkmamış oluyor. Sen diyete uy. Özellikle yaşın gençse gerçekçi olalım arada diyet dışına çıkacaksın, çıkmasan en iyisi ama çıkmayanını görmedim. Kızartma yemesen portakal, mandalina gibi asitli meyveler yiyeceksin gibime geliyor. Diyet dışına çıktığında mutlaka hemen sonrasında bal yut. Hiç değilse ters tepkiyi azaltırsın.
  • iamelf  (02.07.15 13:20:10) 
Ek olarak: Yağlı, acılı, ekşili, çok şekerli, asitli gıdalardan uzak dur derim.
Domates, limon, greyfurt, portakal gibi gıdalarıda minimuma indirmen gerek.
Mümkünse yemeklerde zeytin yağı kullan, zeytin yağı kullanılmayacak yemeklerde de tereyağı kullanmanı öneririm. Ayrıca mideni tıka basa doldurma, yedikten sonra 2 saat yatma, mümkün olduğunca oturur pozisyonda ol. Gece atıştırmaları da varsa bırakmalısın.
  • six packsiz  (02.07.15 13:21:33) 
bende sadece kırk yılda bir midede azıcık yanma oluyor
erkek arkadasımda ise son 1 2 haftadır sürekli bi yutkunma isteği oluyormuş işte doktor da yasak etmiş tüm gıdaları
bal olayını aklımda tutacağım
her ne kadar evde bu diyete uymaya çalışsak da yapamayacağız gibi geliyor. bakliyat yemezsek ne yiyeceğiz ki? sabah aksam oturup et tavuk yapamam yani. mercimek çorbası mesela bir daha asla içemeyecek miyiz? yemeği vs? yemekleri ben pişirdiğim için bunlar hep benim problemim şu an :/
  • neira  (02.07.15 13:36:55) 
peki süper bi sorum daha olacak, ömür boyu bu diyeti mi uygulayacağız yoksa bu reflü zamanla yok olan bir şey mi, ilaç falan tedavi ediyor mu yani? haftasonu doktora gideceğiz ama ben şimdiden öğrenmeliyim.


  • neira  (02.07.15 13:45:54) 
Tedavi için şuradan bilgi alabilirsiniz: www.acibadem.com.tr

Sizde reflü genetik nedenlerle oluştuysa tedavi edilse bile yediklerinize dikkat etmezseniz reflü de büyük ihtimal geri döner. Midesi hassas olanların (ki Türkiye'de çoğu insan bu grupta), yediklerine, içtiklerine dikkat etmesi gerekiyor. Sigara kullanmamalısınız, alkol az tüketmelisiniz, dengeli beslenmelisiniz ki doğru yeme düzeni dediğimiz şey herkeste aynı değil. Mide ülseri ya da reflüsü olana süt iyi gelir örneğin, ama IBS problemi olana süt kötü gelir. Ne probleminiz varsa, neye yatkınlığınız varsa ona göre yiyecekler seçmeniz en iyisi.
  • iamelf  (02.07.15 14:18:44) 
mesela erkek arkadaşım hep winston içerdi sonra ucuza halledelim diye tütün almaya başladık. doktor bu bile tetiklemiş olabilir diyor. sigarayı bırakamaz ki sanmıyorum :/ sigarayı bırakmazsa tedavi olamaz mı asla?


  • neira  (02.07.15 14:44:17) 
Sigara ile ilgili: www.reflunedir.com

Sigarayı herkes bırakabilir. 40 sene içip bırakan var. Ben 10 küsür sene içip bıraktım. İlk 1-2 hafta zorlu geçiyor, ki onu da kolay atlatmanın yolları var ama ben yardım almadığım, direkt içmeyi bıraktığım için zorlanmıştım. 1-2 hafta sonra vücut fiziki olarak alışıyor sigarasızlığa.

Bu kitabı da öneririm sigarayı bırakmaya yardımcı olarak: www.dr.com.tr
  • iamelf  (02.07.15 16:10:33) 
genelgeçer bir beslenme şeklinin bu tarz seylere yol acacagini soylemek cok genellemek olur.

senin yapacagın sey, seni rahatsız etmeyen yemekleri yemen. simdi olayı eksik anlatmıssın, ama ben usenmeden yazacagim.

eger ciddi reflü varsa; ilac almiyorsan bi kere zaten oyle istedigini yiyemessin. hem rahatsız eder; hem gece uyutmaz.

eger doktor ilac veriyorsa da; o ilacı omur boyu kullan dememistir sanırım. bittiginde yapacagın sey bir defter alip, yediklerini yazman.

en temeli bi kere tıka basa yemek diye bi şey yok. onu durduracaksın. ooh ne güzel sistim dersen o mide yakar yüzde doksan. sen yedigin yemekleri insan porsiyonlarında yiyip, sonrasını not edeceksin.

muhtemelen kızartma tarzı urunler ve acili baharatlar rahatsiz edecektir. neyin dokunup dokunmadıgını tart; ona gore beslen. yani doktorun yaklasimi belki suan icin dogru ve mantıklıdır ama omur boyu "hiçbir şey" yemiyorsun olayı yalan.

biraz dinle onu; biraz iyileşsin vücut. ondan sonra da asiriya kacmadan ye ve test et.
  • sage  (02.07.15 16:30:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.