[]

kişiye özgü spesifik kilo artışı sağlayan yiyecekler

Malumunuz, bu ortamda her gün sağlıklı yeme-içme üzerine sorular soruluyor, üç aşağı beş yukarı nelerden sakınılması gerektiği üzerine herkes bilgi sahibi. Benim soracağım soru daha önce sorulmuş olabilir ama arama için uygun kelime aklıma gelmedi, geçen gün kilo alma-verme vs. üzerine arkadaş bir şeyler anlatırken bir arkadaşının yaptırdığı test sonucu domatesin kendisinde kilo aldırdığını öğrenmiş. Bu konuyu tekrar açamadım ama aklıma takıldı, sorayım dedim. Genel olarak basit karbonhidratlar haricinde abartmamak kaydıyla tüketilen ve sağlıklı olarak gördüğümüz domates gibi spesifik bazı meyve veya sebzelerin kişiye göre başlıbaşına kilo aldırması mümkün müdür? benim aklıma pek yatmadı ama zamanında bazı testlerle salt kilo alımı değil ama bünyeye dokunan yiyeceklerin tespit edildiği gibi bir şeyler de duymuştum, Ayurveda buna mı giriyor başka bir şey mi onu da bilmiyorum, bu konuda uzman olanlar aydınlatır belki.

Bununla dolaylı olarak bağlantılı bir de kan grubuna göre diyet olayı var, D&R da rast gelmiştim ayak üstü kendi kan grubumu incelediğimde özellikle kırmızı etten falan sakınmam gerektiği yazıyordu, haftada 3-4 gün tüketen birisi olarak daha da bakmadım kitaba, bu konuda pek aklıma yatmadı ama bilimsel dayanağı vardır belki bilemiyorum.


 
Sanmam öyle bir şey olacağını. Hani bu çok basit bir şey. Sağlıklı bir bireyde vücuda giren enerji çıkandan fazla olursa kilo alırsın. Daha da ilerisi yok. Bu sebepten tek bi besin kilo aldırır, diğerleri aldırmaz diye bir olay olmaz.


  • Haldamir  (02.07.15 11:19:26) 
Genotip diyetiyle ilgili destekleyen hiçbir araştırma görmedim.


  • arnold schwarzeneger  (02.07.15 11:23:14) 
Kan testi diyetine de bakındım, çok saçma geldi ve bilimsel olarak hiçbir dayanağı yok. Niye asılsız olduğuna bakmak istersen burdan bakabilirsin. Diyeti eleştiren akademik makaleler felan da var kaynaklar arasında.
en.m.wikipedia.org

  • Haldamir  (02.07.15 11:24:44) 
Yiyecekler herkes için aynı kaloridedir. Yani domatesi sen yediğinde kaç kalori alıyorsan ben yediğimde de aynı kaloriyi alıyorum, ki kilo alımına neden olan şey de en temelde ihtiyaç fazlası kalorilerdir. Kimi metabolik ve alerjik farklılıkları saymazsak eğer yiyeceklerin bireyler üzerindeki etkisi aynıdır ve değişmez. Bunun aksini iddia eden her türlü görüş gazete eklerinin orta sayfasındaki en süper 10 diyet mantığıyla ortaya atılmıştır iddialardır.


  • angelus  (02.07.15 11:31:01) 
Arkadasin dogru söylemis. Son zamanlarda kanitlandimi bimiyorum ama cesitli vucut tiplerine görede beslenme sekilleri var. Örnegin spor yapip kas kütlesi kazanmak isteyen birine devamli karbonhitrati ve proteini yükselt yagi azalt derler. Halbuki benim bünyede protein, karbonhidrat ve yag esit alindiginda reaksiyon gösteriyor.

Internette arastirirsan assagi yukari sende bir fikir sahibi olabilirsin. Genelde sorduklari sorular, kemiklerin kalin mi, yada tatliya mi yoksa karbonhidrat kaynaklarina mi dayanamazsin vs.

Kaynakta veriyorum :) www.sabah.com.tr
  • VIPCH  (02.07.15 11:47:35 ~ 11:48:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.