[]

Örümcek mi Böcek mi?

Aslında fotoğraf koyabilseydim daha iyiydi ama fırsat bulamadık. Yatak odamın duvarında, örümceğe benzeyen, 8 veya 6 ayaklı, 5*7mm ebatlarında, hafif elips vücutlu, nispeten kısa bacaklı (3mm civarı) bir varlıkla karşılaştım. Bacakları, öyle bildiğimiz örümcek gibi ince değil de nispeten daha kalın (1mm civarı) ve kısaydı, gövdesi de iki bölümlü değil de, daha yassıydı.

Acaba bu normalde görülen bir örümcek türü müdür yoksa başka bir şey mi?


 
biraz korkunçlu bi fotoğraf linki ekliyorum ama şuna benziyorsa çiyan olabilir
www.artiilaclama.com

ya da çiyan diye aratırsanız başka türleri de var bunun anlattığınıza biraz daha benzeyen.
  • nimberjack  (01.07.15 19:11:59 ~ 19:12:37) 
bacaklarının sayısını kesinleştirmeye bakın. sekiz bacaklıysa örümcektir, altı bacaklıysa böcek.


  • microfiction  (01.07.15 19:14:05) 
çiyan diyen olmuş çiyan'ın kaç tane ayağı var biliyor musun kardeş? eleman 8 ayak demiş yani bilidiğin ev örümceği bu, sana tavsiyem böcek ya da örümcek, zarar verme bir şekilde evden dışarı çıkarabilirsin ama sakın zarar verme.


  • le fantome de l opera  (01.07.15 19:17:24) 
@le fantome haklısınız, benim gibi korkaksa belki düzgün sayamamıştır panikten diye dedim :) ama dediğiniz gibi örümcek olma ihtimali daha yüksek tabi ki.


  • nimberjack  (01.07.15 19:23:34) 
@nimberjack yok, o kadar fazla bacağı yoktu eminim:) öyle bir görüntüyü unutabileceğimi pek zannetmiyorum.
@microfiction bana 8 gibi geliyor ama, acaba kafamda direkt örümcek diye kategorize ettiğimden mi öyle diye hatırlıyorum emin değilim.
@le fantome de l opera, kağıt peçeteyle, sıkmadan evden dışarı attık. bacakları kısa ve kalın olduğundan dolayı, acaba örümcek değil mi diye şüphelendim de. bu büyüklükte kene filan olmaz değil mi?
  • agluna  (01.07.15 19:42:15) 
aklıma geldi de, 1,5 sene önce gece yarısı bacağımda kara fatmayla uyandıktan sonra hiç bir şey eskisi gibi değil.


  • EasyTiger  (01.07.15 19:57:45) 
@nimberjack madem korkak neden bu fotoğrafı atıyorsun ürkebilir (-: beni etkilemedi hatta neresi ürkütücü anlamadım senin benim gibi bir canlı işte?


  • le fantome de l opera  (01.07.15 20:12:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.