[]

ramazanla ilgili bir soru

hani bu sabah ezan okunuyor ya ramazanda 3 gibi ondan sonra yemek yenmiyor iste benim bildigim karanlik kirilmaya baslayana kadar yenebilir oyle yaziyor kuranda ama o ezanda daha zifiri karanlik oluyor hatta baya bi sure daha karanlik kirilmiyor zaten o da sabah ezani degil mi insanlarin asil o ezanla uyanip yemesi gerekmez mi?




 
yıllardır tartışılılan ama bi sonuca varılamayan bi konu zaten bu. halkın geneli o 3 gibi okunan ezana göre hareket ediyor. ama diğer türlü tutulması gerektiğini, oruç süresinin boşa uzatıldığını söyleyen hocalar da var. onlara uyan bi kesim de vardır heralde.


  • elorelia  (01.07.15 10:34:13 ~ 10:35:21) 
Abdülaziz Bayındır bildim bileli bu konuya dikkat çekmeye çalışıyor ama başlığında pek hoş şeyler yazılmamış sanırım.
www.ntv.com.tr

  • u  (01.07.15 10:44:00) 
büyük ihtimalle hatalı. diyanet nedense düzgün hesaplama yapmıyor. coğrafi bilgilerle hesaplama yapmaya kalksak bile bir saçmalık mevcut. hatay ile istanbul arasında 1 dakika nasıl olabilir ki? her meridyen arası 111km 4dk. bu hesaba göre hatay ile istanbulun komşu olması lazım. önce doğuda oluyor sonra batıda. sonra tekrar doğuda...

hesapta yanlışım varrsa düzeltin.
  • sutlu nescafe  (01.07.15 11:16:19) 
Hata olduğunu düşündürecek yeterli şüphe yok bence. Kuranda geçen vakit için Bakara 187'ye bakılabilir.

www.sorularlaislamiyet.com

youtu.be

Hatay'la İstanbul'un saatlerinin birbirine yakın olmasının sebebi de eksen eğikliği olması lazım.
www.nc-climate.ncsu.edu
  • utungan  (01.07.15 12:47:01) 
  • enkolaykullaniciadi  (01.07.15 12:55:03) 
iki meridyen arası ekvatorda 111km ve dört dakika. kutuplara doğru gidildikçe mesafe azalıyor.


  • sarhosken alinan hesap  (01.07.15 16:19:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.