[]

nlp?

bu nlp adlı program a benim arkadaşım gitmiş işte anlattı felan çok güzel diye bende nedir ne değildir diye sormak istiyorum nasıl bir şeydir?
Not:hocası alişan kapalıkaya mış



 
kişisel gelişim ile ilgili konferanslar, programlar, kitaplar vs. daha kapsamlı olarak internette bilgiler mevcut. bunun kendi teknikler vardır nlp teknikleri adı altında sanırım telkin tarzı şeyler (bkz: neuro linguistic programming)


  • escritor  (15.09.09 01:00:20 ~ 01:02:33) 
birkaç uygulamasını okumuştum nlp'nin. genel olarak neuroscience, linguistik, psikoloji gibi birçok disiplinin bulgularını kullanılabilir ve pazarlanabilir hale getirmekten ibaret bir mantığı var.
Benim gördüğüm uygulamalardan biri şuydu. "karşınızdakinin yalan söylediğini anlamak için gözlerine bakın, sağa bakarsa yalan sola bakarsa doğru söylüyo" falan gibi birşey yazmışlar. .beynin sağ lobu ve sol lobu arasında hala tam olarak yerine oturtulmamış bir asimetri var, bu uzun süredir bilinen birşey. ama bu çıkarımı yapana kadar da asimetri dışında bir sürü faktörü hesaba katmak lazım o kadar da kolay değil yani.

hiç tavsiye etmem kısaca.
  • hayali arkadaş  (15.09.09 02:11:20) 
öss için mesela hızlı okuma çabuk kavrama gibi ayrıca sağ lobu ve sol lobu aynı anda kullanabilme(çok mu şey istedim acaba ?)


  • paintov  (15.09.09 03:13:01 ~ 03:20:55) 
para tuzağı.


  • vecihi  (15.09.09 10:58:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.