[]

Saçlarınızı kaç günde bir yıkıyorsunuz?

Vücut değil, saç olayını sorduğumu tekrar belirteyim :) Nem dengesini korumak için saçlarını birkaç günde bir yıkayan var mı? Varsa nasıl gidiyo? Yaşadıkları sıkıntılar neler?




 
2.

ince hesaplarım yok.
  • tepedeki psychedelic adam  (30.06.15 17:29:23) 
her sabah.


  • sen git ben geliyorum  (30.06.15 17:32:00) 
Her gün duş alıyorum ama saçımı her gün ''tam'' yıkamıyorum.

Şu an parabensiz bebe şampuanı kullanıyorum o zaten hiç köpürtmüyor şampuan gibi değil, azıcık diplerine filan sürüyorum o kadar. Yani saçım totalde hiç köpürmüyor ama hiç yağlanmıyor/kaşınmıyor da.

Saça ne kadar çok ve sık şampuan sürerseniz Ph dengesi bozulup o kadar sık yağlanma ve kaşınmaya başlar.

kısa saçlılar hatta aradaki günler şampuan sürmese bile olur bence.
  • neferkitty  (30.06.15 17:37:30) 
iki günde bir yıkıyorum.
dökülme sorunum yok.
biraz kuru sadece saçlarım, yağları karıştırdım uçlara sürüyorum.
Tek derdim kurutması uzun sürüyor, denizde kum bende saç çünkü.
  • aithra  (30.06.15 17:38:10) 
yazın her gün. kışın 2 günde bir.

o muhabbetleri ben de çok duydum, saç derisinin ürettiği ve saçı besleyen doğal bir yağ varmış. yıkadıkça o yağ gidiyormuş ve saçlar güçsüz kalıyormuş.

ama saçını hergün (bazı günler iki kere) yıkadığı halde gayet gür, sağlıklı, az dökülen saçlara sahip olan bir arkadaşım var, bu teoriyi çürüttü. kişiye göre değişiyordur belki.
  • peggy  (30.06.15 17:38:34) 
Her gün mutlaka yıkarım. Dışarıda çok zaman geçirdiysem bu sayı ikiye de çıkabiliyor. Aslında saçın sağlığı açısından yağlanması da gerekiyor. Gün aşırı yıkamak daha iyi diye biliyorum. Ama benimki artık bir alışkanlık olmuş tabi, ilkokuldan beri her sabah mutlaka duş alıyorum, saçlarımda şimdiye kadar dökülme, kepek vs gibi bir problem olmadı. Kestirdikten sonra çok hızlı uzadığını söyleyebilirim.


  • gossipgirl  (30.06.15 17:40:57) 
2 günde bir duş alırken yıkıyorum.
Sabah akşam yıkayanlar var te allam, başka işi yok milletin.

  • six packsiz  (30.06.15 17:41:53) 
Kirlenme durumuna göre ya haftada bir, ya da haftada 2-3 kez yıkıyorum.

Eğer çok yağlı bir saç deriniz yoksa saçları her gün yıkamak iyi değildir. Saç derisinde de deri ve saç için iyi olan doğal bir yağ var. Yıkadığınızda bu yağı deriden almış oluyorsunuz. Her gün yıkamak da bu yüzden iyi değil.

Saçın çabuk kirlenmesini önlemek için, temiz ortamlarda bulunmak harici:
- Saçınızı fazla ellemeyeceksiniz, elinizdeki yağ ve kir ile kirleniyor.
- Uzun saçı açık bırakınca daha çok kirlenir, topladığınızda saçlar nedeniyle kir deriye zor ulaşıyor.
- Saçınızı yıkadığınızda tam temizlediğinize ve duruladığınıza emin olacaksınız. Haftada 1-2 kere saçınızı yıkıyorsanız en az iki kere şampuanlamanız lazım, saçın uzunluğuna göre kullanmanız gereken şampuan miktarı değişir.
- Saç derisine uygun bir şampuan kullanacaksınız.

Saçı toplamak hariç diğerlerini uyguladığım için haftada 1-3 kez yetiyor bana. Kirli görünmüyor, kokmuyor, bir problem yok.
  • iamelf  (30.06.15 17:45:59) 
her gün yıkarım, günaşırı şampuanlarım.


  • zgrydn  (30.06.15 17:46:58) 
doktor tavsiyesiyle gün aşırı yıkıyorum.


  • kakao  (30.06.15 17:49:33) 
Her gun dus alip, gun asiri yikiyorum.Sacin her gun yikanmasi dogru degil demisti doktorum.


  • fraise  (30.06.15 18:20:41) 
2 günde 1 şampuanlarım. eğer genede yağlandığını ve yıkamam gerektiğini düşünürsem duru suyla saç diplerini ovuyorum. Bu işlemde en az 5 6 saat temiz saçlara kavuşmamı sağlıyor.


  • zimbirik  (30.06.15 18:32:20) 
bi erkek olarak 2-3 gün diyorum


  • sen nerdeydin simdiye kadar  (30.06.15 18:38:15) 
günaşırı yıkarım genelde. ama bazen yaptığım aktiviteye ve havaya göre gün içinde de yıkadığım oluyor çünkü saçlarım çok yağlı. günaşırıyı geçirmem ama.


  • ergenpezeveng  (30.06.15 19:03:36) 
her gün dışarı çıkıyorsam hemen hemen her gün. ama çok detaylı bir yıkama yapmıyorum kiri tozu akıtacak kadar. evdeysem 2-3 günde 1


  • shotgunwoman  (30.06.15 19:04:26) 
oha kadınlar ne kadar pismiş, ben daha normal bir insan olan dışkıladıkları fikrine bile yeni alışmaya çalışıyorum:D

valla ben yazın bi evden çıkarken bir de yatmadan önce. kışın sadece günde 1. şu ana kadar hiçbir zararını görmedim, saçımda dökülme yok. gerçi yaşım da genç ama olsun pek dökülecek gibi durmuyorlar. haftada 1 demiş ya ögh metrobüste camı kirleten kadın iamelf:/
  • ack3000  (30.06.15 19:36:18) 
:D


  • dessy  (30.06.15 22:49:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.