[]

Yüksek lisans yapmalı mıyım?

Selamlar,

Özel bir üniversitenin bilgisayar mühendisliği bölümünden, bölüm birincisi olarak mezun oldum. Askerliği de yaptıktan sonra kurumsal bir firmada işe başladım. Şu an şartlarım oldukça iyi. Firma yüksek lisans, doktora, makale vs. oldukça teşvik ediyor. Mesai saatlerinde gerekli kolaylığı sağladığı gibi maddi olarak da ek destekte bulunuyor.

Şimdi bu şartlarda yapmak tabi ki çok mantıklı görünüyor ancak açıkçası okumak çok cazip gelmiyor. Belki biraz bıkkınlık olabilir bilmiyorum. Başladıktan sonra bitiririm o konuda şüphem yok ama nedense başlamaya dair bir hevesim yok.

Sanırım sebeplerinden biri de evimin işyerine çok uzakta olması. Günde gidiş geliş toplamda 3 saatim yolda geçiyor, yorgunluk falan oluyor.

Tavsiyeleriniz nelerdir, şimdi değil de mesela 2 sene sonra yapsam bir dezavantajı falan olur mu ki? Bir de hangi bölümü tavsiye edersiniz? Yine bilgisayar mühendisliği üzerinden mi yoksa işletme falan gibi biraz daha teknik olmayan alanlara mı yönelmek daha doğru olur?

Teşekkürler

 
firman teşvik ediyorsa tabi ki yap. hem kafan rahatlar öğrenci takılmaya devam edersin hem de hocalarla iyi ilişkiler kurarsın projeler, konferanslar vs. çevren genişler. uzun vadede çok çok avantajlı. yaşın da genç anladığım kadarıyla. hatta yeni bir dil bile öğrenirsin o arada.

ben mühendislik okumadım ama baya bi mühendis arkadaşım var. hangi konuda master yapmak istediğin senin ilerde ne istediğinle alakalı. işletme üzerine yaparsan mühendislik firmalarında yönetici, alım sarumlusu vs. gibi pozisyonlarda devam edebilirsin hayatına, yani mühendislik biraz daha geri planda kalır. ama mühendislik alanında master yaparsan teknik konularda uzmanlık alırsın, mühendis olarak kalırsın.

kesin yap diyorum yani.
  • tellioglu  (30.06.15 15:29:27) 
@duyulmasi gerektigi kadar, tesekkurler hocam bir arastirayim bilmiyordum.
@tellioglu, tavsiye icin tesekkurler. evet yasim genc ve zaten dil ogrenmeyi bayagi istiyorum. su an hali hazirda ispanyolca ogreniyorum ama pek vakit ayiramiyorum tabi.

  • mystb  (30.06.15 16:13:14) 
bir konuda da düzeltme yapayım, mühendis kalırsın derken işletmeci mühendisi daha üste koymuyorum, teknik şeylere uzmanlaşıp yoluna mühendis olarak devam edersin demek istedim. bir de @duyulmasi gerektigi kadar'ın bahsettiği şeyler genelde insanların askerliklerini ertelemek için başvurduğu üni.ler diye biliyorum ben. kendini geliştirmek istiyosan sana pek uymayabilir yani


  • tellioglu  (30.06.15 20:16:23) 
cevap icin tesekkurler muhtemelen dediginiz gibi yakin zamanda baslayacagim :)


  • mystb  (01.07.15 12:58:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.