[]

mideden bağırsaklara sıvı akışı

suyu içtiğimizde, midede asit ile karışıyor, oradan bağırsaklara geçiyor. asit nasıl bağırsaklara akmıyor? yemek yerken su veya genel olarak sıvı içersek mide asidini seyreltip sindirimin verimsizleşmesine sebep olmaz mıyız?
aynı şekilde yemek yerken de aside bulanıyor ve topluca bağırsağa geçiyorlar, bu aside ne oluyor?



 
mideden kimus yani besin içeriği vs barsağa döküldüğü an pankreastan hormon salınımı gerçekleşiyor ve bağırsağa tamponlayıcı bikarbanot içerikli sıvı dökülerek asidik içerik bazik içerikle tamponlanıyor.

google'da ''sindirim sistemi'' diye arttığınızda pdflerde her türlü detayı bulabilirsiniz.
  • neferkitty  (29.06.15 20:46:51 ~ 20:51:11) 
ben de duodenum ulseri oldu, herhalde bir sebebi de ne zaman midem yansa deliler gibi su icerek bu yangini sondurmye calismam oldu, ilac icmek yerine, yani midemdeki asiri salinan asidi oldugu gibi barsaga yollamisim galiba.


  • mavicorap  (29.06.15 21:27:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.