[]

tekstil sektörü - üretim

Merhabalar,

Tekstil sektöründen hiç anlamayan biri -çok basit şekilde söylecek olursak- üretici bir firmaya ürünü (iç çamaşırı) ürettirip perakende satış yapabileceği şekilde iş kurmak istiyor.

Tahmin olunacağı gibi bu kişinin çok temel soruları var. Yardımcı olabilir misiniz? Bu sorular dışında da her türlü bilgi / akıl faydalı olacaktır.

- Bu alandaki üreticiler nasıl bulunur / iletişime geçilir?
- Üreticilerin minimum üretim hacimleri çok yüksek midir?
- Öncesinde analiz yapmak için fiyatlara nasıl ulaşabilir?
- Teknik detaylara (ne üretilebilir, teknik kısıtlar nelerdir) nereden ulaşılabilir?
- Bu alanda denenmiş çalışmış / çalışmamış iş planlarına ulaşılabilir mi?

Çok teşekkürler.

 
sektörde ticaret yapan biri daha net cevap verir ama tekstilci mükellefi olan bir mali müşavir olarak söyleyeyim, perakende satmak üzere üreticiye üretim yaptırmanın pek mümkün olacağını sanmıyorum. perakende satacak kişi toptancıdan alır. üretim yaptıracak kişi toptan satar. üretici de perakendecinin hacminde (düşük) bir özel üretim yapmaz ya da çok pahalıya yapar.


  • kibritsuyu  (29.06.15 16:10:11) 
@kibritsuyu çok teşekkürler öncelikle. söylediklerinden şunu anlıyorum; bir girişimcinin kendi tasarımlarını dışarıya ürettirip, e-ticaret aracılığı ile perakende satış yapması mevcut düzende çok uygulanabilir değil.

zor ama bahsettiğin bu hacimlerle ilgili aşağıda yukarı bir şey söyleyebilir misin?
  • dracox  (29.06.15 16:24:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.