[]

Hamile kedi kakasi

Dogumuna 1-2 hafta kalmis bir kedimizvar evde. Birkac gundur evin icinde tek bir yere kakasini yapmaya basladi. (Sandalyenin altina) kapali tuvalet de var acik da var. Acik olanin hemen yaninda duran sandalyenin altina yapiyor, bir de uzerini etrafa dagilan kumlarla kapatmaya calisiyor. Denk mi getiremiyor acaba kum kabini? Yoksa boyle yaparlar mi hamile kediler? Offf




 
Hamile kedi kendini güvende hissetmek ister ve o kadar çok kedi-köpeğin olduğu evde kendini çok da güvende hissettiğini sanmıyorum. Yanlış anlama, eminim ki çok iyi bakıyorsundur ama sen ne kadar iyi bakarsan bak, ne kadar üstüne düşersen düş, o içgüdüsel olarak tedirgindir. Bundan dolayı tepki koyuyor olabilir. Bende doğuran evde tekti ve böyle bir sorun yaşamamıştım. O yüzden aklıma bu ihtimal geldi.

Bir de sorduğun sorudan alakasız ama instagram'da yaptığın doğum yatağını gördüm de, o kedi oraya doğurmaz, diyeyim ben sana. Kendilerine kuytu yer arıyorlar. Çekkyat içi olur, yatak altı olur, vs. Evdeki bütün 4 ayaklıların sıradan geçirdiği bir kafese doğurmaz. Ha doğumun başladığını fark edince alıp içine koyarsan doğumu orada tamamlayabilir bir ihtimal, tabii doğurmayı seçtiği yerden alıp kafese koymayı başarabilirsen. Kimisi çok sokuluyor, yardım iistiyor kimisi de yaklaşınca panter kesiliyor doğum sırasında.
  • istinyede bekle  (28.06.15 23:38:10) 
ya yatağa doğuracak bence, doğum baya yaklatı şu an ve sanırım yaklaştıkça doğuracağı yerde daha çok vakit geçirmeye başlıyormuş kediler, sürekli yatağa yatar oldu, doğumun başladığını fark edersek alırız kafese diyoruz da, kafese doğurmayacak bence de. bi sepet hazırlamıştım biri yattı bi kutu hazırladım biri yattı derken bata ilgileniyor olsa da sonradan ilgilenmez oldu bütün doğum mekanlarıyla. napıcam bilmiyorum valla o işi.

bence tedirgin değil ama ya hiç, gidip köpeklerle koyun koyuna yatıyor yani rahatsız gibi değil hiç, bi odayı sırf ona mı ayırsam acaba napsam, öyle de sıkıntı ama ev çük kadar zaten biliyosun, nereyi nasıl kapatiim ben...
  • mutevazi  (29.06.15 00:04:26) 
Doğum yaklaştıkça davranış bozukluğu gösterebiliyorlar. Bendeki de ortalığa yapmadı ama boku kıymete binmişti, tuvaletini temizlerken odadan atmak zorunda kalıyordum, ellerimi parçalıyordu tuvaletini temizletmemek için.

O evde ayırmak da kolay değil. 80 km uzağım sana, evde yer de var alayım diyeceğim ama 15-20 temmuz arası yokum. Sonra ağustos başında tekrar gideceğim 20 gün. Hani mecburum da, gitmeme lüksüm yok. Diğerlerini e.ye bırakırım, kediyi alır gelir sende kalırım diyorsan gel :d bendeki yavrular büyüdü, annemiz bela çıkarmaz artık.
  • istinyede bekle  (29.06.15 00:15:26 ~ 00:16:53) 
bize de e.ın kardeşi gelecek birkaç gün sonra birbuçuk aylığına staj için, tüy dolu bari bok kokmasın ortalık çocuk burdayken diye uğraşıyorum da yok anam yok, illa rezil edecekler beni. artık doğurup analığa alışana kadar böyle boklu moklu idare edicez mecbur, sonra da adam olur akıllı olur diye düşünüyorum umuyorum. bakalım kader bana neresiyle gülüyor...


  • mutevazi  (29.06.15 00:21:23) 
doğurdu mu bilmiyorum ama yatağın üstüne katlı bir örtü koyarsanız arasına girip doğurabilir. bizim ilk kedimiz katlı battaniye içine girip doğurmuştu. daha sonra da birkaç gün dokunmadık. biliyorsunuzdur insan kokusu alınca yavrusunu dışlayabiliyor. sadece doğumdan sonra içeride yavru kaldı mı diye kontrole vet.e götürmüştük anneyi. yavrulara dokunmayın derim.


  • su nanesi  (29.06.15 00:38:17) 
insan kokusundan yavru dışlamıyor, hem kendi kedimizi hem de bir sürü sokak kedisini evde doğurttuk. sokak kedielrinin umuru bile değildi bizim yavruları sevmemiz.
bizim evdeki prenses rahatsız oldu, yavruları bizden kaçırıp gardroba saklamaya kalktı.
tuvaleti gelince acaba doğum yapacağını sanıyor da o yüzden mi kuytu yere giriyor?
  • innerbliss  (29.06.15 09:03:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.