[]

Duyurumun IK cıları koş koş koş!

Şimdi yeni işe girişte başvuru yaptığımız firma bizim sgk hizmet dökümümüzü alabiliyor mu?
Yani önceki işlere giriş çıkış tarihlerini görebilir mi?

Eskiden bildiğim kadarıyla TC kimlik no su ile görebiliyordu firmalar,şimdi e-devlet şifresiyle ancak görülebiliyor diye biliyorum..

onu de nereden biliyorum, geçen vize için sgk hizmet dökümü gerekti, ik diğer belgeleri hazırladı bunu da siz e-devlet şifresiyle alabiliyorsunuz dedi.

yine de emin olmak istedim aynı zamanda hala firmalara tc kimlik no ile açık mı sistem diye?

bir arkadaşa lazım da :)

 
Elbette görürler


  • whatyougetiswhatyoudid  (28.06.15 22:38:12) 
evet,görüyoruz :)

göremiyorsunuz diyen arkadaşlar ikcı değil normal personel sanırım. işveren girişi diye birşey mevcut.
  • Absinthe75c  (28.06.15 22:50:12 ~ 22:59:52) 
hayır birkaç aydır göremiyorsunuz.

bakınız: www.sgk.gov.tr

görüyoruz diyen nereden görüyor acaba?
  • kibritsuyu  (28.06.15 22:56:05) 
ben de kibritsuyunun dediği gibi artık görülemiyor diye biliyorum şu son bikaç aydır. gören nereden görüyor hakkaten, ayrı bir firma girişi vs mi var ki?

benim bildiğim artık e devlet şifresiyle girilebildiği için, onun yerine "çalışma belgesi" istiyor musunuz peki, son iş yerinde hangi tarihler arasında çalışıldığı ile ilgili? benden bu zamana kadar istenmedi de, artık görülemiyor diye kesin belge isteme olayına geçildi mi ki acep?
  • su olsam ates olsam  (28.06.15 23:10:24) 
ayrı bir firma girişi yok. yani e-bildirge girişi var ama oradan her firma kendi giriş çıkışını görebilir. kendi çalışanı bile olsa çalışanın geçmişini göremez.

birkaç ay önce verdiğim link açıktı, sadece tc kimlik değil, nüfus cüzdanı bilgileri (doğum yılı, cilt no) ile hizmet dökümü görülebiliyordu.

önce site hata vermeye başladı, sorgulama yapınca "sistemde bir hata oldu sonra deneyin" demeye başladı, sonra komple kapandı.

göremeyen kişi normal personel değil, mali müşavir. bütün mükelleflerinin işe giriş çıkışlarını yapan kişi.

görüyorum diyen kişi işvren şifresi ile girilen e-bildirge sisteminden bahsediyor sanırım ama dediğim gibi oradan kendi personeliniz bile olsa personelin geçmişini göremiyorsunuz.
  • kibritsuyu  (28.06.15 23:17:46 ~ 23:19:42) 
peki "çalışma belgesi" hakkında fikri olan? her iş yerine girişte veriyor musunuz bunu mesela? istanbul için, yarı kurumsal firmalar için sormuş olayım..


  • su olsam ates olsam  (29.06.15 00:09:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.