[]

Yurt dışına gidesim gezesim var ama neresi ve nasıl

Daha önce yurt dışına çıkmadım. Prosedür filan nedir bilmiyorum. Daha önce pasAport filan da çıkarmadım..
1-hangi tura girmeli? Hesaplı, çok Uçuk olmayan.
2-pasApot vize olaylarını tur hallediyor mu?
3-sizce nereye gideyim? Italya ilk aklıma gelen ama şurayı görmelisin hacu der misiniz?
Heyecan Yaptım:) işten çıkınca aldığım tazminat ile gideyim diyorum. Merakla önerilerinizi bekliyorum :)

 
Isten cikmadan vize almaya bakin, issiz sekilde vize almaniz zor olabilir.


  • crown  (28.06.15 19:26:57) 
Tur işine girme. Kendin ayarlarsan daha ucuza getirirsin her şeyi. Daha da zevkli olur. Bizz ilk yurtdışı deneyimini italya'da yaşamıştık. Arkadaş grubu ile 14 kişi :) italya'ya gittik. Bence güzel bir tercih. Vize alması da kolay.


  • imo  (28.06.15 19:34:48) 
Söylediğiniz çok iyi oldu bunu. Haftaiçi halledeyim. Turlar filan çok önemli mi?


  • hede hodo  (28.06.15 19:34:48) 
Ben yalnız gideceğim. Ilk etapta sanki tur olsa fena olmaz gibi düşünüyorum :)


  • hede hodo  (28.06.15 19:36:11) 
crown +1, zaten en az 3 aylık falan verirler vizeyi. işten çıkarken almanızda fayda var.

ek olarak duyuruya şu bilgileri de eklemeniz lazım: bütçe ne kadar? kaç gün düşünüyorsunuz? yaşınız kaç? yaşınız büyükse artık bu yaştan sonra 8-10 kişilik koğuş tipi odalarda hostellerde kalamam ben otelde kalırım mı diyorsunuz? bu bilgiler olursa daha iyi cevaplar gelecektir.

vizeyi alamazsanız bütçe de mütevazıysa arnavutluk falan gibi vize istemeyen yerlere bakabilirsiniz.
  • nickimin hakkini veremedim  (28.06.15 19:36:34) 
2000 kadar ayırabilirim. YAŞ 29. 4 5 gün ilk etapta yeter gibi sanki? Açıkçası bu fikir şimdi Doğduğu için araştırmadan, nasıl araştırmalı ne etmeli şeklinde ön bilgi almak için duyuru açtım:)
2000 az mı çok mu onu da bilemedim..

  • hede hodo  (28.06.15 19:42:39) 
2000 az değil de, vize pasaport bilet derken 1000 lirası gidiyor :) o yüzden belki problem olabilir.

bence dert olmaz diyorsanız gideceğiniz yer için couchsurfing'ten ev ayarlamaya çalışın. ev sahibiniz/sahibenizle iyi anlaşırsanız size şehri de gezdirir en sevdiğim gezim o şekilde olmuştu ve konaklama bedavaya gelmişti. 4-5 günde de iki şehir ziyaret edilir, çoğu yersiz olur. bilet almışken zorlayın kendinizi bence uzatın sonra bi daha gidemezsiniz falan belli olmaz.
  • nickimin hakkini veremedim  (28.06.15 19:48:44) 
şöyle söyleyeyim pasaportu çok uzun çıkarmayın, 1 yıllık 150 liraydı galiba. vizeye başvurdunuz ıvır zıvır derken 1500 tl kalacak cepte kabaca. hesaptaki o meblağa vize verirler mi emin değilim. bence pasaportu çıkartın ve bir tur şirketine başvurun. opsiyonel olarak vize istemeyen herhangi bir ülkeyede gidebilirsiniz.

edit: tabi uçak biletleri ve otel rezervasyonlarınıda yapmış olmalısınız vizeye başvururken. çok zor vize almanız, her türlü tur veya vize istemeyen bi ülke seçeneğini değerlendirin.
  • bruceandwayne  (28.06.15 19:50:22 ~ 19:51:25) 
vize istemeyen ülkelere git hocu. 60 yuro vize ücreti artı 10 yuro falan seyahat sigortasından yırtarsın.
balkan turu yap, kendi başına yap. sırbistan, karadağ, makedonya, bosna'ya gidebilirsin.
tek gidemem diyorsan arkadaşınla git.
  • cekilmis gayfe  (28.06.15 20:06:56) 
@cekilmis gayfe +1
Vizesiz Balkan turu ile başla. Kültür şokunu en hafif atlatacağın yer. Maliyeti minimum tutarsın. Yemekler benzer. Kafan rahat. Risk az.

  • cliquot  (28.06.15 21:40:07) 
Yarın turları usul usul bi dolaşayım. Güzel bi heyecan yaşıyorum nereye gideceğimi bilmesem bile :) Hayırlısı


  • hede hodo  (29.06.15 01:00:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.