[]

anadoluda mühendislik tercih

merhaba. öss'ye girip 260-270 civarında puan almış sayısalcı bi kardeşim var, bölüm bakıyorum. tahmin edersiniz ki doğru düzgün bir üni veya bölüm çıkmıyor bu puandan, sineğin yağını çıkartmaya çalışıyoruz. periferde ikinci öğretim makine mühendisliği, belki kimya mühendisliği, geleceği olabilecek bir x mühendisliği düşünüyoruz.

anadoluda mühendislik okunur mu? okunursa nerede ne okunur? kimya mühendisliği 4 temel mühendislikten biri diye yazmışlar, o zaman niye puanı bu kadar düşük? yok ya o puanla mühendislik değil x okusun diyebileceğiniz bir bölüm var mı?

kardeşin ne istiyor o da önemli demeyin, en son büyünce ne olacaksın diye sorduğumda ne olayım abi? diye bana soran bi tip kendisi :) şuanda da mühendis olurum işte napim başka bölüm mü var diyor.

bir de ben yurtdışında çalışıyorum, mezun olduktan sonra onu da buralara aldırma durumu olabilir belki. o açıdan da bir gelecek vaat etse iyi olur.

 
kimya mühendisliği, iş açısından diğer temel mühendisliklere göre daha kısıtlı. inşaat ya da makineye yönelebilirsiniz (kardeş zora gelemiyorsa inşaat). prestijli bir vakıf üniversitesinde %50 burs kovalayabilirsiniz. hemen hemen aynı masrafı yapacaksınız çünkü.


  • zgrydn  (28.06.15 14:09:10) 
Sıralama söylemeniz daha mantıklı olur puanın çok önemi yok


  • Take it away honey  (28.06.15 14:10:34) 
daha sınav sonuçları açıklanmadığı için sıralamayı bilmiyoruz tabi ki henüz ama 150-160 bininci falan olur tahminen.


  • fayfim  (28.06.15 14:13:36) 
bence anadoluda mühendislik okunmaz. ha dört yıl boyunca sular seller gibi ingilizce yapacaksa, mesleği ile ilgili bilgisayar programlarını öğrenecekse, stajlarını güzel yerlerde yapıp; son sınıftan itibaren çalışmaya başlayacaksa, mezun olunca ikinci bir yabancı dil öğrenmeye başlayacaksa anadoluda muhendislik okunur. bunları yapmayacaksa işi zor.


  • sndnzr  (28.06.15 14:28:32) 
İnşaat tekelinde konuşacak olursam okuduğun okuldan çok tanıdığının olması önemli Türkiye'de ama odtü itü gibi okullarla anadoludaki okullar arasındaki fark uçurum resmen demem o ki tanıdık varsa kendisini geliştirirse inşaat mühendisliğini her yerde okur meslek için üzücü gerçekler bunlar


  • Take it away honey  (28.06.15 14:46:51) 
abi gözünüzü seveyim okutmayın o puanlarla mühendislik.yüzlerce elemanla birlikte batak oynayarak 4 senesini geçirecek salaklık edip kalmazsa 23 yaşında işe başlayacak hiç ummadığı paralara hiç bir şey bilmeden. onun yerine iki yıllık güzel bir bölüm okusun. çok güzel bölümler var ne bileyim mesela uçak bakım teknikerliği falan var mesela mis gibi iş. herkes mühendis olmak zorunda değil gerçekten. hem kendine yazık hem ailesine.

illa okuyacaksa inşaat okusun
  • cizgilerebasancocuk  (28.06.15 14:52:53) 
anadoluda tıp hukuk hariç bi şey okunmaz.


  • Mcfly  (28.06.15 15:58:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.