[]

Mısır ile ilgili kitap ve tavsiye

Selamlar,

29 Ekimde ufak bir Mısır gezisi yapacağız. Tur gibi birşey olduğundan yer önerilerine çok fazla ihtiyaç duymuyoruz ama

1- Mısır'la ilgili olarak kitap tavsiyesi istiyorum. Yapıkredi genel kültür kitaplığı serisinden iki tane kitap aldım ama çok hoşuma gitmedi. şöyle derli toplu, piramitleri vs anlatan, ingilizce ya da türkçe kitap arıyorum.

2- bir de kafama bir şey takıldı. şimdi piramitlerin oralar hep toz toprak. normalde bu tarz gezilerde hep sandalet giyiyorum ama kumluk bir yerde sandaletle ayağımın arasına giren kumlar ayağımı yara yapıyor. nasıl bir ayakkabı giysem kararsız kaldım. ayakkabıların içine hep kum dolar mı?

 
daha önce dalış amaçlı mısıra gitmiş birisi olarak bahşiş mısır kültürünün bir parçasıdır, yanınızda mutlaka bozuk 1-5 dolarlık küpürler bulundurun. ayakkabı olarak ben sörf pabucuna benzer üzeri mesh ama plastik sağlam tabanlı ve hava alabilen bir şeyler kullanmıştım. iyi seyahatler.


  • justaddwater  (14.09.09 17:06:53) 
Ben yakın zaman önce Mısır'a gittim, kitap olarak Dost kitapevindeki en kalın kitabı almıştım ama şu an başka şehirde kaldı kitap adına bakamıyorum o yüzden. Ayakkabı olarak da açık ayakkabı değil de spor ayakkabı giyebilirsin. Yani plaj gibi veya çöl gibi bir yerde yürümeyeceksin ama her taraf toz toprak, ve genel olarak pis bir ülke zaten. Onun dışında trafik polisi bile bahşiş istiyor, bahşiş olmazsa olmaz. Bir de "yavaş yavaş hasan şaş" lafına alışmaya çalış, bıkacaksın duymaktan :) Pazarlık da çok önemli, her şeyin fiyatı pazarlıkla düşüyor. Bir de tur rehberi sizi götüreceği yerden komisyon alıyor, mesela yemek yemeye götürüyor yemek için siz 10 lira veriyorsunuz ama yemek aslında 1 lira. Benzer şey turun götürdüğü papirüsçü, heykelci vs her yerde geçerli. Onun dışında sorun olursa yardımcı olmaya çalışırım. Bir de #14613861


  • crown  (14.09.09 17:53:26) 
selam ben kahirede yasıyorum yaklasık 2 senedir.
1 piramitler gecekondu bölgesinedir.ayakkabı olarakben spor ayakkabı ıle gidiyorum ole toz toprak cok degıl.asfalt yol geciyo icinden:):)
2deveyebindirmek icin degil indirmek icin para isterler
3 fotograf cektiginde polisinde bos gezen adamna kadar para isterler asla verme duymamamazlıktan gel ve uzaklas
4 eger almak istegının seyın fiyatı 50 pounsa sen 15 de eger o 30 derse en 10 de...herseyin gercek fiyati aslında 5 de 1 i
5 her karsina cikanla konusma tek amaçaları para almak...ufak tefek seylerde bahsısı1 yada 2 pound ver.
6 kalcagin otel onemli eger zincir bir otelse super ama 4 yıldızlı oldugunu idda eden ve fiyati makul bir otelse dikkat etmeni oneririm.
7 rehberin goturdugu yerden alısveris yapama bosuna kazık yeme
8 bahsis burdada bahsis..asla manyak lafını kullanma agar kufur. hayvan gene ayn anlama geliyo kullanma derim.
9 kural ya da duzen arama
10 piramitin icine girme hem ektra para odersin hemde minicik bi delige girip bise gormeden cikarsın parana yazık
11 kahire müzesinin ordaki bufeden kola alma 15 pounda satıyo serefsizler.

eger kalacagın bölge,otel veya merak ettiğin seyler varsa burdan cevaplayabilirim.

ya bu arada kasar ve sucuk getirsen sahane olur:):):)

ha unutmadan burda tum dunya peynırlerini saka gibi fiyatlara alip (buyuk maketlerde) TR ye goturebilirsin.
  • cairo  (14.09.09 23:38:26) 
cairo, eğer mümkünse bana e-mail ile ulaşır mısın?

kahvegibi ettt gimail nokta kom
  • kahvegibi  (15.09.09 16:04:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.