[]

sabah erken uyanmak uyanamamak

Merhabalar cocuklugumdan beri uykuyu seven bi bunyem var.uzuldummu uyurum sıkıldımmı uyurum..zaman mi gecmesi lazim uyurum..liseden beri de bi huy edindim en lanetinden sabah erken uyaniyorum ya okul icin okula giderken tek hayalim okulun bittigi an eve gelip uyumam.hunharca uyuyorum yani.bu yil unide 6.yilim olucak ve ben hala okuldan gelip uyuyorum..haftasonlari 8 de kalkip ders calisicam diyorum 12 de kalkmis buluyorum kendimi falan.neyse suan kisitli tatilimdeyim ve ders calismam lazim.ve kendimi artik adapte etmek istiyorum erken uyanmaya.. yani bunu yillardir yapmak istiyorum ama olmadi iste artik niyetim ciddi.bundan sonra hizli bi tempoya giricem ve uykuya cok zaman ayirmamam lazim.gelin gorun ki her gun diyorum ki yarin 8 de kalkicam sabah saat 8de diyorum ki sacmalama uyku cok tatli daha da beteri uyanip kahvalti edip geri yatip 2 de uyaniyorum ve kendimden tiksiniyorum.

Ha tabikide kendi kendime aksam erken yatmayi falan denedim.ama olmuyor aksam 7 de bile yatsam sabah 11 den once uyanamiyorum.

Biraz uzun oldu gunluk gibi kullandim ama arkadaslar bi fikri onerisi olan var mi cok mutesekkir kalicam.

Tesekkurler simdiden..

 
Disiplin sorunu başka bir şey değil, herşeyi güzel güzel açıklamışsınız işte. Neyin, ne olduğu belli. Eytere lan deyip alarm çalınca yataktan fırlayacaksın. Olay bu, ne ilacı var bunun ne başka bir şeyi.


  • liriamer  (28.06.15 02:04:46) 
korkuyor olabilir misin? tum o sorumluluklardan, basaramamaktan... hayatini etkileyebilecek kadar ciddi bir durumsa ki oyle gozukuyor, yerinde olsam bir doktora sorardim. abarti derecede uyumak hem psikolojik hem de fizyolojik bir sorun olabilir.


  • makarnacanavari  (28.06.15 02:12:51) 
bende de benzer sıkıntılar var. erken kalkmaya değil, geç yatmaya odaklanabilirsin başarabiliyorsan. parçalı uyumak da bi seçenek ama, işe yarar mı emin değilim.


  • bxgx  (28.06.15 02:21:03) 
kendini şartlayacaksın erken kalkmaya. diğer bir seçenek olarak da yaşam koçu lazım sana. kalk lan diye yüzüne su çarpacak cinsten. kaldırıp seninle ilgilenecek ve seni zorla ders çalıştıracak. ben de benzer durumdaydım. sevgilim bu vazifeyi görmüştü. kızı küstürmemek için erken kalkıyordum. bir iki haftanın sonunda alışmaya başladım. günün daha dolu ve daha güzel geçtiğini gördükçe de benimsedim. şimdi akşam 5 gibi kalkıyorum ama bu ayrı hikaye :)


  • kallesnikof  (28.06.15 03:07:20) 
bende aynı şeyleri yaşıyorum biraz aileden gelen bir alışkanlık ailecek gece oturmayı daha çok seviyoruz, ama gerçekten çok can sıkıcı bir şey çözümü olan beri gelsin.


  • volkanaydin152  (28.06.15 04:59:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.