[]

total war: rome 2 optimizasyon sorunu

6 gb ram
2.2 ghz intel i7-2670qm
1 gb geforce gt525m

ile oynarken, low ayarlarda bile aşırı kasılma oluyor. işlemci ısınıyor ve kendini kapatıyor.

bu sistemde kesinlikle kasmaması lazım. hele low ayarlarda. acaba neden olabilir? ekran kartı sürücüsü güncel. oyun emperor edition bu arada. versiyon 2.0.0.0, acaba ayrıca bir patch mi yüklemek gerekiyor?

 
Niye kasmaması lazım ki? Total War serisi hem cpu'ya hem gpu'ya güzel yük bindiren bir seri. İkisi de düşük seviyede. Çözüm istiyorsan ayarları tamamen low'a al, (zaten almışsın gerçi) çözünürlüğü düşür. Native çözünürlükte oynamaya çalışma.


  • gunde 3 litre kola icen adam  (28.06.15 02:00:32) 
hiç oynatmayacak kadar kasılıyor, ondan yazmış olabilir miyim acaba :)


  • banagazozalnuri  (28.06.15 02:03:46) 
Tamam gayet normal işte. 20 fps falan alıyorsundur büyük ihtimal. Anormal bir şey yok, Rome ii ortalama bir oyun değil. İşlemcin de ortalama değil, ekran kartın da ortalama değil. Çözünürlük düşürmekten başka çare yok, tabloda da bir sorun yok.


  • gunde 3 litre kola icen adam  (28.06.15 02:06:11) 
Oyunun kendinde hyperthreading sorunu var zaten. Nvidia kart ile pek alakalı değil.

Ayrıca o sistem ile donması çok normal. 5 yıl önceki teknoloji sonuçta.
  • cetoxim  (28.06.15 05:06:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.