[]

facebook internette hiç alakam olmayan tanıdıkları nasıl önüme getiriyor?

iş ve arkadaş için olmak üzere 2 facebookum var. ikisi aynı isimde değil ve iki hesabım birbirinde ekli değil. saedce bir kere mesaj göndermiştim kendime link göndermek için. kısaca içerik bakımından ortak noktası olan hesaplar değil. birden iş facebookunda arkadaş hesabımdaki isimleri görmeye başladım bana bunları tanıyabilirsiniz diye tavsiye veriyor. beni esas ürkütense iki facebook hesabımda da olmayan hatta facebookta hiç aratmadığım ancak normal hayatta tanıdığım insanları da arkadaş diye önermesi. bu insanlar komşu, spor arkadaşı gibi internet ortamında hiç iletişim kurmadığım insanlar. hadi bunu da ortak arkadaşla filan açıkladım diyelim, güzellik merkezindeki abla da o listenin içinden çıkınca noluyor dedim bi. akıllı telefondan whatsapp'tan filan bağlantı kurup bunu birleştiriyor olabilir mi? telefon numaramı da bu hesapta paylaşmadım gerçi, bilemiyorum.

şu an facebook nanesinden cidden korkmaya başladım.


 
Bilgisayarda biriken cerezler sayesinde oluyor bunlar. Bir diğeri için bize. Google adsense


  • seni sevenleri bir kere uzdun  (28.06.15 01:32:15) 
reklamı anladım, hadi güzellik salonunun numarasını aratmış olayım vs.. spor arkadaşını nasıl açıklayacağız?
çerezleri silince geçecek mi?

  • durme  (28.06.15 01:37:45) 
İlginç bişey Söyleyeyim. Geçenlerde cep telefonumdan bi instagram Hesabı açtım. Sonra telefonu bıraktım ve bilgisayardan instagram sayfasını açtım normalde kullandığım hesap Kayıtlı otomatik aç deyince onu Açıyor. Neyse efendim daha birkaç dakika önce açtığım hesap gelmesin mi önüme. Resmen kanım dondu. Hayır 1 kere açsam bilgisayardan ya da günler aylar geçse neyse diycem. Bu bni bile korkuttu. Bunu da açıklasın ateizler?


  • kakao  (28.06.15 01:45:19) 
@kakao, korkacak bir durum yok:) hangi cihazdan açtığın önemli değil, yaptığın aramalar vs kaydediliyor veritabanlarında. senden her türlü bilgiyi topluyorlar.

@durme, e iki ayrı facebook'u kullanıyorsun fakat yukarıda da dediğin gibi, çerezler nanesi var. dediğim gibi facebook her şeyi kayder. dediğin spor arkadaşları mevzuu için de, yer bildirimi yapmışsındır, arkadaşın da yapmıştır, eşleştirmiştir sizi. kaldı ki uygulama kullanıyorsan facebook zaten sürekli sizden konum alıyor check-in yapmasan da. aynı yerde olduğunuzu da biliyor. o sebepten çıkmıştır karşına.
  • anil  (28.06.15 01:53:58 ~ 01:55:34) 
googlelamanla ilgili değil. telefon numaran kayıtlı ve önüne telefon numarası sende kayıtlı olanları getiriyor.
ya da mailleştiğin insanları vs.

  • dedi ayca  (28.06.15 01:57:35) 
aynı ip'den girildiği için telefon no vermediğim ve bilgi alınan hesapla arkadaş olmadığım halde bütün bilgiler paylaşılabiliyor demek ki ve telefonumdaki numaraların facebook adreslerine bana sormadan ulaşıp önüme getirmesi de ayrı sorun.. başka ortak bir şey yok çünkü. yer bildirimi yapmıyorum zaten. korktum cidden. bunu engellemenin yahut kısıtlamanın bi yolu var mıdır?


  • durme  (28.06.15 02:08:50) 
Şöyle söyleyeyim android telefon kullanıyorsan ve bilgisayar tarayicin chrome ise seni ailenden daha iyi tanıyor google amca. Bu tür şeylere sasirmayi çoktan bıraktım. Artık anonim değiliz ne yazıkki. Anonim kalabilmek için kafayı kıran insanlar var internet aleminde fakat çabalar bir yerden sonra beyhude...


  • seni sevenleri bir kere uzdun  (28.06.15 02:34:04) 
Facebook iki hesabı aynı kişinin kullandığını ilk andan itibaren biliyor. Aynı bilgisayarda açtığın anda iki hesap birbiri ile iliskilendirildi.

Internette anonim kalmak artık imkansizlasti malesef.

Buna benzer bir soruyu bir sene kadar önce burada sormustum ve "facebook sandığınız kadar masum değil" cevabı almıştım ki çok doğru
  • dafuq  (28.06.15 09:03:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.