[]

Tahta'nin kalinligini azaltmak icin alet/yontem

eglence icin tahtadan ka$ik, mektup acacagi vs. yapiyorum ancak soyle bir sorun var zimpara ile ancak 5mm kalinliga kadar inebiliyorum diger turlu 2 3 gun boyunca saatlerce tahtayi zimparalamak lazim ki bugun 5 saat boyunca birisi uzerinde calistim gerekli inceligi elde edemiyorum.

tahta ile calisirken malzemeyi yontmak icin bir alet var mi (1cm'lik bir yuzey icin)? bicakla yavas yavas keserken bir sure sonra tahta kiriliyor ya da derinlik tam ayarlanmiyor, sirf bu is icin de gidip makina almak istemiyorum ancak bu tarz bir islem icin kullanilabilecek (manuel, elektriksiz) bir alet var midir?


 
www.hepsiburada.com bunlardan ahşap için olanı çok işine yarar ve hobini bir üst seviyeye taşıyabilirsin fakat biraz toz yapar.


  • zebragibi  (28.06.15 00:29:08) 
tam canlandiramadim gözümde ama söyle bisi olabilir mi acaba?

www.youtube.com

türkce adini bilmiyorum, maalesef
  • mamu  (28.06.15 00:32:33) 
www.ehobi.com böyle bir şey olabilir?


  • pragmatist kedi  (28.06.15 00:33:04) 
@mamu senin dediğin rende, rende'dir onun adı ağaç işlerinde.
yeni güzel modelleri baumarkt'larda vardır dostum.
ahşabı şahane şekilde 2-3 git gel ile nereden baksan 4-5 mm inceltebilirsin.
sonra da kalan kısmı zımpara ile halledersin.
@pragmatist kedi, seninkiler de ıskarpela denilen kesme ve oyma aletidir.
  • gece lampulu  (28.06.15 00:37:33 ~ 00:38:28) 
farkli dişleri olan zimpara alabilirsin veya eğe ya da rende gibi mekanik bir sey kullanabilirsin. ahşap eğesi işini görür.


  • emfuzi  (28.06.15 00:49:03) 
En dusuk zumparayla baskadim 40 daha alti yok ama cok uzun suruyor


  • don mike  (28.06.15 02:36:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.