[]

yavru köpeğe tuvalet eğitimi

arkadaşlar dün akşam itibariyle 2.5 -3 aylık bir golden sahibi oldum. kakasını yaparken genelde problem yaşamıyoruz yemek yedikten sonra 15-20 dakka dışarda gezdiği zaman kendisi yapıyor zaten. aynı şekilde çişinide yapıyor.gelgelelim çişini eve gelincede yapıyor. her ne kadar sadece öğünler sırasında su versemde daha buna alıştıramadım. çişini yaparken seslice uyarıp poposuna vurdum. bunun bir çözüm olmayacağını ve yanlış olduğunu biliyorum ama evdekilerde problem yapmaya başladı. önerebileceğiniz çözümler nelerdir? şuan için kasları tam gelişmediğinden dışarı kadar çişini tutamayabileceğini düşünüyorum ama yanılıyorda olabilirim.




 
köpekler az çok çişinin geldiğini belli ederler. yerleri koklayarak deli gibi dolanmaya başlarlar. öyle yaptığı zaman, yada yapmaya başlamış olsa bile, çişini nereye yapmasını istiyorsanız oraya götürün.
bir kağıt yada gazeteye onun çiş kokusunu bulaştırın. bunun için daha önce çiş yaptığı yeri o gazete/kağıt parçasıyla silmeniz gerekebilir. köpeğin nereye çiş yapmasını istiyorsanız o kağıdı oraya koyun ve kokuyu algılaması için koklatın, gerekirse elinizle kafasını bastırın, incitmeden tabi hayvanı, yoksa korkar. kendi çiş kokusunu alınca alışır ve zamanla hep oraya gider. tabi daha önce çiş yaptığı yerleri iyice temizlemen gerek, yoksa oralardaki kokuyu alır ve oraya yapar. bi arkadaşım çişli yeri sildikten sonra karabiber dökerdi, çiş kokusunu bastırsın dye. ama karabiber benim bildiğim kadarıyla, koku alma yeteneğini öldürüyor hayvanın. uyuşturucu köpeklerine karşı zulaları karabiberle doldururlarmış, köpekler kokuyu alamasın diye. bence bol deterjanlı bir temizlik maddesiyle iyice, bastıra bastıra silmek yeterlidir. önlem olarak, hala havalar sıcakken yerdeki halı, kilim nevaleyi kaldırabilirsiniz bir süreliğine, temizlik derdi olmaz hiç değilse.
yanlış yere çişini yaparken azarlayıp, hafifçe vurmak etkili bir yöntemdir, çok zorlamamak şartıyla. hatta biçok kişi bir gazeteyi rulo yapıp hafifçe burnuna veya poposuna vurur. yalnız azarın ve vurmanın dozunu kaçırırsanız, sizi her gördüğünde kuyruğunu bacaklarının arasına kıstırıp, saklanacak yer arayan pısırık bir köpeğiniz olur.

golden konusunda çok şanslınız, en kolay eğitilebilir köpeklerden biridir.
  • halanne  (14.09.09 16:07:40) 
gazetelerden tuvalet yapın ona, birkaç gazeteyi üst üste koyup ulaşabileceği hemen her köşeye koyun bunlardan. patilerine yumuşak gelen yerlere işemeye meyilli olduklarından gazeteleri sevebilir. isterseniz balkona falan alıştırabilirsiniz. günde 4 5 defa düzenli aralıklarla balkona çıkarın, tuvaletini yapmadan da içeriye almayın. benim köpeğim tuvaleti gelince balkon kapısına giderdi. dışarı çıkarabiliyorsak çıkararırdık, olmadı çıkaramıyorsak evin içine yapmamış olurdu, büyüyünde zaten düzene girecektir, küçükken zor biraz kolay gelsin, bi de elinizle vurmayın poposuna gazeteyi falan rulo yapıp falan vurun hafifçe, canını siz yakmamış olursunuz, gazeteyi görünce zaten anlar bi yanlış yaptığını:( evdekilere de bol bol büyümüş halinin videolarını falan izletirdim ben olsam bakın ne kadar sevimli ve oyuncu olacak diye:)


  • lizard queen  (14.09.09 16:14:26) 
kafes kullanın.en etkili çiş eğitimi bu şekilde verilir.arada bi kafesten çıkarıp gazete kağıtlarına, balkona vs. işetir,dolaştırırsınız. sonra tekrar kafese. (bunu petshoptan almadığınız köpeğinizin yattığı yere işemediğini varsayıyorum)
onun dışında 2-3 aylık köpeği 10 saat de gezdirseniz eve gelince bir müddet sonra çişi gelir. 6 ayı geçene kadar tam bir gezdirme düzenine yetecek kadar bekleyemeyecktir işemek için.sadece gazete kağıdına işetmek bu açıdan önemli. işeyeceği zaman sağı solu koklar, hemen yapışıp gazeteye götürün.

-elinizle falan bastırmayın kafasına çişe, bir bok anlamaz bundan zira.
  • iyilik yap pitbull  (14.09.09 16:48:06) 
eski çalıştığım yerde golden vardı ona işemesi gereken yeri şu şekilde öğretmişler.
gereken malzemeler: bi tane içi boş plastik su şişesi ve şişeyi salladığınızda ses çıkarması için herhangi şişeye sığabiliecek bir şey(bir avuç mercimek, iki üç çakıl taşı, bir avuç fasulye vb.)
tuvaletini yapmasını istemediğiniz yere çişini yaptıgında, şişeyle yere vurun ve biraz sesinizi yükseltin, sonra da yapması gereken yere gidip(köpeği de oraya götürüp tabi) şişeyi tekrar oraya vurun ve orayı yapması gerektiğini söyleyin.

çok mantıklı gelmese de bunu düzenli olarak yapınca anlıyorlarmış.
  • ymerdiveni  (14.09.09 18:30:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.