[]

mercimek, bulgur gibi besinlerde marka

bu tip besinlerde markaya, organik olup olmamasına falan dikkat ediyor musunuz? daha doğrusu dikkat etmeli miyiz? markadan markaya fark oluyor mu?




 
aslında deneme-yanılma yöntemiyle, alışveriş yaptığım dükkanlardaki isimleriyle hareket ediyorum. bazen gerçekten pilavlık pirinç için birkaç farklı denemem gerekiyor. bulgur için kısırlık bulgur ve daha kalın -pilavlık- olarak alıyorum.

besin değeri en nihayetinde aşağı yukarı aynıdır. organik-inorganik durumlar pek ilgilendirmiyor galiba beni ya. belki de tam bir hiçbir şeyden anlamayan er kişisiyimdir.
  • deniztarafinabakankale  (27.06.15 19:19:51) 
Ben de pek dikkat etmiyorum, bulgur ne kadar farkli olabilir ki? Mercimek pişim suresi acisindan dikkat edilmesi gerekebilir.


  • balpolen  (27.06.15 19:59:28) 
mercimek ve bulgurda çok fark ettiğini sanmıyorum ama nohut, kurufasülye ve pirinçte kesin fark oluyor.


  • lily briscoe  (27.06.15 22:07:53) 
markadan ziyade mercimeği kabuklu almaya çalışıyorum, bulgurun kepeklisi falan da var sanırım ama çok farkedeceğini düşünmediğimden piyasada bakliyat konusunda çeşitli ürünleri bulunan markalardan alıyorum. Pirinç daha teferrüatlı, esmeri var, basmati gibi çeşitleri var, yabanisi, siyahı vs. var, sağlık açısından düşük glisemik indeks muhabbeti sebebiyle bu ürünler tercih edilebiliyor, tabi fiyatlar da zıplıyor, karar sizin.


  • candanag  (27.06.15 22:15:18) 
ben tek yaşarken edikkat diyordum ve organik alıyordum. şimdi bizimkiler migrostaki sözde iyi markadan falan alıyorlar, organik almıyorlar.

markadan markaya fark olabiliyor, özellikle nohut, kurufasulyede. pirinç de a101 in baldo pirinci ile, atıyorum sezon'un baldo pirinci biraz farklı oluyor.
  • april12th  (27.06.15 22:25:40) 
Öğrenciyken dikkat ediyordum. Reisin kuru fasulyesi kolay pişiyordu, diğer markalar kaynat kaynat pişmiyordu.şimdi o kadar dikkat etmiyorum.


  • inheritance  (27.06.15 22:42:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.