[]

Çizgi Romanımıza Ekol Seçiyoruz!

Tür Macera-Suç. Olaylar İstanbul'da geçiyor. Hikayenin protagonisti aynı zamanda anti-kahramanı.

Metinlerimiz hazır ancak ekole karar veremedik. Marvel-DC tarzı comic ile Tenten-Asterix tarzı Franko-Belçika ekolleri arasında kaldık.

Çizgi roman dünyasına aşina olmayanlar için şöyle sorayım: Bu tarz bir çizgi roman okurken, kaslı, güzel vücutlu protagonistlerin mücadelesine katılsaydınız mı daha çok hoşunuza giderdi yoksa anatomileri insanınkine benzemeyen ancak beyninizin gördüğünde otomatikman insanı çağrıştırdığı, donuk yüzlü ve mimikleri gerçekçilikten çok uzak çizgiler mi daha çok hoşunuza giderdi?

İlginize teşekkürler!

 
ben bir cizgi roman okuyucusu ve hikaye yazari olarak her zaman transmetropolitan'in cizim tarzini istanbul'da izbe mekanlarda takilan bir anti-kahraman hikayesinde gormek istedim. ekol bilmedigim icin spesifik ornek verdim.


  • w fre  (27.06.15 10:46:36) 
benim sevidğim kahraman tipi insan görünümünde ama kendine has özellikleri olmalı. xmen ve batman severim mesela.


  • evrimini tamamlamis hamambocegi  (27.06.15 11:24:27) 
Herkese güzel yorumları için teşekkürler. Fikir tamamen orijinal. Sadece çizim ekolleri hakkında yardımınıza ihtiyacımız var! Daha da açayım:

Fransız-Belçika ekolü: www.normandiebulle.com www.cocuklageziyorum.com

Gördüğünüz üzere gerçekçilikten çok uzak ancak görünce bir insan olduğuna kesin kanaat getirdiğiniz çizimler.

Comic ekolünde ise kişiler genellikle "mükemmel güzel" resmedilir. Estetik ön plandadır. Superman, Batman... gibi.

upload.wikimedia.org(2002).png

static.comicvine.com

Çizimlerimiz nasıl olursa daha çok hoşunuza gider? Hangi ekolü takip etmeliyiz?
  • farabi  (27.06.15 12:07:59) 
marvel dc super kahraman hikayeleri cizimleri ve tintin tarzi cizimler cizgi roman turunuze yakismaz, tabi bu benim fikrim. cok steril kaliyor suc hikayeleri icin. efsane olmus anti kahraman hikayelerinin en guncel sayilarina bakarak uygun tarz konusunda fikir edinebilirsiniz. yine sahsi begenim hellblazer, preacher, transmetropolitan, crossed gibi detayli kirli ortam cizimleri ve cirkin karakterler yonunde. bu tarzi uygun gormuyorsaniz 100 bullets serisinin cizim tarzina yakin bir seyler de olabilir. yani ortada yapilmis ve tutmus seyler var cizim tarzi olarak esinlenmekten kacinmayin.


  • w fre  (27.06.15 12:44:14 ~ 30.06.15 06:02:29) 
Bence sizin konu icin bandes dessinées cok uygun bir ekol degil. Comics tarzi daha cok uyacaktir. Ama aklimda canlanan seyler iste DKR, Killing Joke, V for Vendetta ne bileyim Watchmen gibi seyler. Marvel'in tarzi DC'den biraz farkli gibi geliyor bana gerci cok az okudum ama yine de DC stil olarak daha guzel geliyor.

Tabii cok indie bir sey de yapabilirsiniz. Iste image'in cikardigi comics lerin cizimleri falan da hosuma gidiyor benim.
  • mushtopus  (27.06.15 12:53:20) 
elbette yayımlayacağız memnuniyetle :)


  • farabi  (27.06.15 13:44:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.