[]

masaüstü vs laptop

Seneye üniversiteye gidiyorum şehir dışına. Üç yıllık masaüstü sistemim var işlemcisi rami güzel ekran kartı ve hard disk alınırsa adam olur aslında. Ben şimdi ne yapsam? Laptop mu alsam yeni masaüstü mü toplasam?




 
öğrenci evinde masaüstü çok rahat olmaz. sağa sola gidersin bilgisayarı da götürmen gerekebilir. laptop daha pratik haliyle bu gibi durumlarda. ama ilk sınıflarda çok bilgisayarla ilgili bi durum olmuyo genellikle. 1-2 sene idare edip bölümüne göre işini görecek bi laptop al daha sonra.


  • b1019  (26.06.15 23:55:13) 
eski pc yi adam et. laptopla uğraşılmaz. öğreci bile olsan 2. yıl düzeni kurdun mu alır götürürsün odana.


  • ergenpezeveng  (26.06.15 23:55:14) 
Bu arada evde kalacağım iki kuzenim ile hepimiz aynı okuldayız ve ev baya geniş ve ferah. Sistem özelliklerim şunlar:
- Corsair tx650w ps
-corsair ddr3 4gb ram
- kingston ddr3 2 ya da 4 gb ram
-asus p8-h67m-le anakart
-nvidia gtx460 ekran kartı
-Intel Core i5 3570K Soket 1155 3.4GHz 6MB Cache İşlemci
Ses kartları çok eski altı yedi yıllık en az değiştirmeye lüzum görmiyorum?
Hdd yanık yeni alacağım.
Ben diyorum ki adamakıllı bir hdd bir de ssd alayım üstüne güzel bir ekran kartı çakayım sistem iyi bana kalırsa. Bu arada işlemciyi i7 ye yükseltebilirim. Oyun oynarım baya ama 3d çizim falan yapmam. Oyun için fp bir şey çıkarmaya çalışıyorum anlayacağınız. Ne yapayım sizce?
  • Atimi  (27.06.15 00:07:52) 
işlemci aynen kalsın on numara işlemci yahu neyi yükseltiyorsun boşa masraf. sistem gayet güzel. akıllı telefonun varsa zaten sormana bile gerek yok. illa dışarıda windows diyorsan windows tablet veya ezik laptop alırsın. masaüstü çok farklıdır hele doların kol gibi olduğu zamanlarda senin kasaya eşit değil onun yarı performansını veren laptop 3000 oldu


  • patr  (27.06.15 01:35:51) 
Oh be. Ben de aynı şekilde düşünüyorum ama masaüstü konusunda çok hassasım laptoplar piyasaya çıktığında da hiç beğenmemiştim acaba çok mu muhafazakar davranıyorum dedim kendi kendime. Yarın bir piyasa incelemesi yapıp hdd ssd ve ekran kartı bakayım o zaman ben.


  • Atimi  (27.06.15 01:43:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.