[]

kısa dönem askerlik hakkında çeşitli sorular

başlıyorum.

1- kısa dönem askerliği ya erbaş olarak ya da yedek subay olarak yapabiliyoruz sanırım, bunun dışında başka alternatifler var mı? (yazıcı, santralcı, şöfor bunları kastetmiyorum)

2- kosova ve afganistan gibi yurtdışında askerlik yapanlar uzun dönem mi oluyor? kısa dönem olarak başka bir ülkede bu hizmeti tamamlama şansımız var mı?

3- diplomayı alıp ilk defa şubeye "ben askere gidecem" diye gittiğimizde askerliği ne olarak yapmak istiyorsun gibi bir şey soruyolar mı? mesela jandarma, komando, tankçı, topcu, goygoycu gibi.

4- özelliklerimi sorduklarında herşeyi anlatayım mı (yabancı dil, ehliyet, bilgisayar bilgisi vs) yoksa "her boka atlama hacı, şu şu özelliğin varsa söyleme yoksa pişman olursun" diyeceğiniz bir şey var mı? mesela bizim arkadaş, yazısı güzel olanlar bir adım öne çıksın dediklerinde sazan gibi atlayıp çöpleri temizlemiş.

5- gitmek için kasım celbi iyidir dimi?

şimdilik bu kadar, devamı sonra.

 
1. yok
2. yok
3. yok sana komando olmak istiyon mu diyolar uzun dönem mi kısa dönem mi diyolar ama verdiğin cevaoların bi önemi yok yine bildiklerini okuyolar.
4. yerine göre değişir. biraz akıllı davranmak lazım yerine göre yani.
5. ben kasımda gittim (aralık) memnun kaldım.
  • ergenpezeveng  (26.06.15 15:25:33) 
İlk üçüne arkadaşın yazdıklarına eklenecek bir şey yok.

4. sü ise tamamen piyango. Askerde göze batmamak gerekiyor. Mümkün olduğunca araya karışmaya bak. En önde, en arkada, en sağda, en solda görünen askere iş kilitlenir. Kimse ortadan 2 kişi gelsin demedi benim askerliğim boyunca :D. Özelliklerini belirtme konusu da sana kalmış, çok ağır şartlarda eğitim varsa bu özelliklerinle biraz yırtabilirsin. Ama genelde yatış bir askerliğin varken durup dururken başına bela da almaya gerek yok.

Yazıcılar süper yapar, bilgisayarcılar şöyle yapar, santralciler nöbet tutmaz gibi sözler söyleyenlerin hiçbirisini dinleme. Bunların hepsi gittiğin yere göre inanamayacağın derecede değişken şeyler.

Kısa dönem için de Kasım iyidir, kışın askerlik iyidir. Üşürsün falan ama sıcaktan bin kat iyidir. Ayrıca kışın eğitimler daha az olur, sporu az olur vesaire. Kısa dönemlerde öyle insanın suyunu çıkaran eğitimler yok zaten (istisnalar vardır). "Bizi 50 km koşturuyorlardı hacı" diyen tiplere inanma, bir şey olduğu yok. Kısa dönemlerin çoğu zaten götü göbeği salmış, 100 metre bile koşamayan adamlar. 3 tane şınav çekemeyen adamlara rambo eğitimi yaptıracak değiller.
  • osurdum  (26.06.15 15:34:13 ~ 15:38:01) 
ben mi gideyim bu şafaktan sonra...


1-general olarak yapabilirsin. 6 ay sonra hürgenerallik en büyük rütbedir.
2- kısa dönem barış gücü askeri alınabilir. ama yerleştirme esnasında belli olur barış gücü diye yazar
3-sormuyorlar. benim zamanımda sınav vardı. yalandan üç arkadaş bilerek ve isteyerek yanlış şıkları işaretledik kağıtlarımız aynı. üçümüzde jandarma olduk. kars-ankara ve kilis çıktı
4-bütün gün çalışıp pc başında kafa yakmak istiyorsan söylersin. yazıcı olursun ama olma çok sıkıcıdır. komutanların ağız kokusu vs. askerde bi sik bilmiyorum bi sikten anlamıyorum olayı iyidir.
5-senin karakterine kalmış yazı mı seversin kışı mı? ben kışın uğraşamam diye yazın gittim. sıcak fenaydı ama üşümekten iyidir.
gideceğin yer belli olunca detaylı bilgi veririm. şimdi afaki ne denilse boş.
  • mr fusion  (26.06.15 15:39:57) 
sen askerlik şubesine git, başka da bir şey yapmana gerek yok..senin yerine her şeyi yapıyorlar.

istiyorsan profösör ol, o mıntıkayı yapacaksın :)

kasım eylül aralık her neyse, kısmet işi bunlar.
  • raki masasinin degismez adami  (26.06.15 15:59:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.