[]

The toilet from hell... (capsli)

Klozetin rezervuarı aylardır su sızdırıyordu, en son su faturası 200 tl yi bulunca değiştirmek istedim ama usta bulamadım, bulduklarım da oyaladı gelmedi.

Neyse Youtube daki tutoriallardan bakıp uğraşıp değiştirdim ama bu sefer kapak oturmuyor yerine çıldırıciiim. Daha doğrusu klozetin su tankının seramik kapağı oturmuyor. Delliğin çapı küçük geldi.

Şimdi rezervuar çalışıyor, sıkıntı yok. O seramik kapağın üzerindeki daire şeklindeki deliği büyültebilirsem yerine oturacak. Acaba mermercilerde filan bunu delen bir alet var mıdır?

Özetle seramik nerde delinir. Kadın halimle bunlarla ben uğraşıyorum oysa ki klozetin beni ferahlatması gerekiyordu :(

 
bence o deliği genişletmek istersen komple kırarsın o kapağı.
başka bir çözüm bulman lazım.

  • kayranin kedisi  (26.06.15 12:57:58) 
orası sifonu çektiğimiz yer değil mi? ya da bastığımız.

onun o delikten geniş olması gerek zaten, su tankına deliğin üstünden bağlanmalı yani.
  • cern de cayci olmak vardi  (26.06.15 12:58:55) 
Sifona bastığımız yer evet ama işte o basma şeysi deliğin üstinden geçmiyore. Onun da fotosonu çektim ekliycem.


  • old possum  (26.06.15 13:05:03) 
İki adet iç takım var; basmalı ve çekmeli. siz sanırım basmalı almışsınız. onu değişitirip çekmeli alırsanız sorun kalmaz. sakın ha seramiği delecem diye uğraşmayın.


www.visam.com.tr
www.visam.com.tr
  • teknikekip  (26.06.15 13:23:15) 
iç takımı mı değiştirdiniz? benim de değiştirmem gerekiyor da gözüm yemiyor. tebrik etmek istedim.


  • inheritance  (26.06.15 13:36:31) 
@inheritance evet iç takımı değiştirdim, Eczacıbaşının Norm marka iç takımını aldım.

Ama eskiden beri biraz tamirata meraklıydım, komple bisiklet söküp takardım. Hatta çocukken mahalledeki teyzelerin davul fırınlarını tamir ederdim :)

Şurda videoları var.www.youtube.com
  • old possum  (26.06.15 13:44:46 ~ 13:45:33) 
aynı sıkıntı bizde de var. çekmeliler çok eski usül diye çift basmalılardan aldım kapaksız kullanıyoruz şimdi. ilk başta üstüne örtü mörtü bişe uydururuz dedik kaldı öyle bi senedir. mermercilere falan da götürdük kimse elini sürmedi olmaz bu diye.


  • kakamelsokoban  (26.06.15 14:06:25) 
belki mermercilerde onu halledebilecek edevat vardır ama mermerciyi nereden bulacaksınız şimdi (mezarlık yanı olabilir belki), bulsanız da adam uğraşır mı, kazık fiyat çekmez mi?

ya da matkabı alıp ucuna aşındırıcı taşlardan takıp ufak ufak yontacaksınız. bu taşlarla ilgli link bulursam koyarım.

edit: www.egesan.com.tr yapı marketlerde ya da nalburda bulursunuz. belki oradaki elemanlar size yol da gösterebilirler.
  • lazpalle  (26.06.15 14:21:09 ~ 14:22:51) 
Ben baktığımda farklı kapaklara uyumlu farklı iç takımlar ve onların yan sanayi ucuz ürünleri vardı. Biraz tersten gitmişsin sanki :/ O seramiği deldirmekle uğraşacağına kapağa uyumlu iç takım almak en ekonomik çözüm olacaktır.


  • hayyam ara  (26.06.15 16:26:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.