[]

Arabanızı(ya da alienizin arabası) ne sıklıkla yıkıyor veya yıkatıyorsunuz?

Evet arkadaşlar. bir de ek olarak, kendiniz yıkıyor musunuz arabayı? ben hiç yıkamıyorum neredeyse, araba leş gibi. bi zararı falan olur mu bunun? anca benzin almadan almaya yıkatıyorum. bir de aile ziyareti ya da özel bir yere falan gideceksem yıkattığım oluyor.
sizde durum nedir?



 
2-3 haftada bir yıkatırdım, baktım olmuyor, çok göze batmadıkça yıkatmıyorum


  • nucleon  (26.06.15 12:18:15) 
kuş pisliği vs. araba üstünde uzun süre güneşe maruz kalınca boyada yanık gibi yıkatınca geçmeyen belki pasta cila ile geçen bir şeyler olabiliyor. başıma geldi oradan biliyorum. geçen yaz yıkatmadan 2 ay güneşin alnında bekledi araba.


  • mega idea  (26.06.15 12:19:24) 
En üşendiğim olaylardan biri bu araba yıkatmak. Çok sık yıkatmıyorum, hatta leş gibi olana kadar beklediğim bile oluyor. Fakat babam kendi arabasını sürekli yıkatır, içinde çöp bırakmaz. Benim arabam çöp ev gibi.


  • duma duma dum  (26.06.15 12:27:34) 
4-5 ayda bir falan


  • sta  (26.06.15 12:31:57) 
Yağmurlu geçen yazdan dolayı 1 ayı geçti. Araba leş gibi. Bir ara her hafta yıkatırdım.


  • arnold schwarzeneger  (26.06.15 12:35:27) 
Benim komşu her haftasonu kendi yıkıyor apartmanın önünde. Adam emekli, çok nadir kullanıyor arabayı, daha pislenmeden yıkıyor.

Arabayı yıkamamanın araba için teknik bir kötülüğü olur mu bilmiyorum, ama çok kötü görünerek insanların göz zevkini bozuyor, insanlar sağından solundan geçerken sürtünse üstleri başları kirleniyor. Yıkayınız bence. Hem kendiniz yıkarsanız bir çeşit spor olmuş olur.
  • iamelf  (26.06.15 12:36:14) 
yagmurdan yagmura tabii ki!


  • chunksia  (26.06.15 12:51:28) 
içi çok kirlenmedikçe ya da dışında kuş pislikleri olmadıkça yıkatmıyorum.
2-3 ayda bir yıkatıyorum sanırım. bir de sanırım biraz cimriyim, bir araba yıkatmaya 30-35 tl vermek israf gibi geliyor. bir de bazen cidden çok savsaklıyorlar. araba mis gibi kokmayacaksa, camlarda falan iz olacaksa ne anladım ben öyle yıkamadan. sonra bik bik yok biz güneşe çıkardık baktık camlara, sorun bizde değil falan diyorlar (bu olay en az 2-3 kez başıma geldi).

eski evimizin bahçesi elektrik kaynaklarına daha yakındı, oradayken kendim süpürüp detaylı temizlediğim olmuştur.
  • kayranin kedisi  (26.06.15 13:01:51) 
ne pislikmişssiniz arkadaş, rahatsızda mı olmuyorsunuz anlamadım ki. haftada bir (pazar) mutlaka gidip yıkatırım arabayı. o esnada dürümümü de çakarım. akabinde berber ali abi ye gidip ritüeli tamamlarım. pırıl pırıl oluruz hehe


  • ozoutlaw  (26.06.15 13:08:20) 
arabayı 15-20 dkda yıkasalar problem yok da sıra oluyor 2 saatte yıkıyorlar bu yüzden çok pislendiğinde bırakıyorum. bu da 2-3 ayda bire tekabül ediyor. arabanın içi de dışı gibi, defterler yedek ayakkabı çoraplar ve fişlerle dolu, utanıyorum.


  • sayns  (26.06.15 13:15:42) 
hahaha hakketten ne pismişiz ya. benim de bi komşu var, adam her pazar arabasını yıkıyor, içini el süpürgesi ile temizliyor. paspasları falan çıkarıyor vs. adamı gördükçe ben yanlış bir şeyler mi yapıyorum diye düşünmüyor değildim de içim rahatladı biraz yazılanları okuyunca :D


  • hb  (26.06.15 14:11:30) 
Baba haftada bir yıkatıyor, arabası sürekli garajda. Benimki sürekli sokakta, iki ayda bir belki yıkatıyorum.. Yağmurlu havaysa hiç yıkanmadan 3-4 ay geçtiği bile oluyor.
Benzin alırken tüm camları itinayla silen bir abi var, özellikle onun çalıştığı istasyonu tercih ediyorum. Mis gibi işte.

  • afush  (26.06.15 14:13:11) 
3-4 haftada bir zor sartlarda (tasima su, kapali garaj - karanlik ortam) kendim yikiyorum. ilk kova suyu notr ph arac sampuani ve mikrofiber yikama eldiveni ile kullaniyorum, ikinci kova suyu durulamak icin kullaniyorum, mikrofiber havlu ile kuruluyorum. sonuc olarak araba mis, ben sucuk gibi oluyorum. paspas maspas yikamiyorum (bi kova daha su tasimak zor geliyor, kapalida sogukta kurumasi da uzun surer) ama el supurgesiyle dosemeleri bir supuruyorum. jantlari temizlemek icin ozel bir spreyim bir de jant fircam var, fren tozlarini filan temizliyor les gibi de kimyasal kokuyor :)

evin yakininda avm var yikamacisi yalap sap yapiyor, duzgun yikamacilar da uzakta, gidecegim zaman zaten sira olan gun ve saatler oluyor. onu ayarla, sonra arabayi almaya geri git filan o strese girmek yerine sucuk gibi olmayi tercih ediyorum. hepsi 40-50 dakika suruyor.
  • disq  (26.06.15 14:32:15 ~ 14:33:11) 
sadece benzin alırken yıkatıyorum ama her benzincide değil. makinalara sokmuyorum zaten de güzel yıkayan 2 yer var yıkama zamanı geldiğinde ya oraya gidiyorum benzin almaya ya da oraya gitmişsem muhakkak yıkatıyorum.


  • kakao  (26.06.15 15:47:10) 
ayda 1 yıkatmaya çalışıyorum ama bu süre kışın daha uzuyor tabi.


  • nuisance  (26.06.15 16:16:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.