[]

İnsanlar Neden

bilmediği konular hakkında kesinlemeler içeren yorumlar yaparlar bilmiş bilmiş? Bunu yaparken de genellikle "bilmiyoırum bunlar benim elimdeki şu şu verilere ve de şu şu düşüncelerime dayanan yorumlardır" demiyor bunu demek söylediklerinin etkisini azaltır diye mi yoksa bunu düşünemediği için mi? Bunlardan beteri elinde "bilgi" olan ama bilginin doğrulamasını yapamayıp inanmak istediğine inananlar ve buna göre yorum yapanlar var bir de...

Bir de bu insanlar neden çok konuşuyorlar ve başkalarını susturmak için yırtınıyorlar?

İyi ki sessiz ve görüşü kuvvetli insanlar var ve bu vızıltılara kulak vermeyip neyin ne olduğunu biliyorlar.

Herneyse, soruyu toparlıyorum, insanlar neden bilmeden konuşurlar? Sizce bunun nedeni nedir?

Ekleme: Bir de yani sadece "bilmek" değil hissetmek, uygulamak falan, bu yönlerin eksikliği de bilgi eksikliği gibi değerlendirilsin. Ben anlamak istiyorum insanlar bilmediği yaşamadığı hissetmediği şeyler hakkında oturup nasıl ahkam kesiyorlar? Bana bunu biri anlatsın, umurumda olduğundan değil ama nedenini anlamak istiyorum. Neden?

 
az düşünmek diye cevaplıyorum. yani şöyle; her gün en az 1 saat sadece düşünen bir insan yapmaz bunu. ve düşünmek çok güzel birşey.


  • slevinkelevra  (14.09.09 04:40:54) 
bilmeyince adam yerine konmuyorsun çünkü ya hesapta. hepimizde adam adam gibi adamız yani. o açıdan.. haha

yalnız muhteşem bi isyan var ki içimde hissettim adeta. güzel soru, güzel iç kusmak.
  • bore  (14.09.09 05:04:35 ~ 05:05:15) 
kendilerini önemli biri sanmalarının arkasında yatan güvendir galiba.


  • Ayiyogi  (14.09.09 05:06:54) 
aksi takdirde boş insan olduklarını anlaşılır, kimse ilgilenmezdi. nasıl olsa kimsenin bir şey bilmediği ortamda salladıkları için, herkes memnun durumdan. bir kere sıkıştırın, bir daha yanınızda ağzını açamaz. ha boş bulduğu yerde kesmeye devam eder orası ayrı.


  • bykush  (14.09.09 05:08:08) 
Cunku bilmeye deger hicbirsey ogretilemez. Tanidik geldi mi bu soz? :)


  • ermanen  (14.09.09 05:14:57) 
Kardeşim eskiden bendede vardı aynı durum 15 yaşındayken...şimdi 19 yaşındayım...ben bu sorunu şöyle hallettim moralimi bozan kim varsa yada beni sevmeyen kim varsa bana karşı bi laf etseler hemen karşılıklı atışıyoruz üstüne gidiyorum...ondan sonra susuyorlar yani demek istediğim kabında kalma bazı şeylerin üstüne gitmek gereklidir...insanlar ne düşünse düşünsünler bana ne de...sen insanları kırmamak istiyorsun ama insanlar seni kırıyor...senmi daha önemlisin yoksa başkalarımı..?bence hep kendini düşünmelisin...hayatta bol şanslar...eğer böyle devam edersen aşk ıda bulamassın sanırım


  • sn611  (14.09.09 05:34:18) 
bir şey bilmek önemlidir. güzellik gibi bir güçtür, nasıl ki insanlar saçlarını şekillendirip cicili bicili şeyler giyip bakışları üzerlerinde toplayabiliyorlarsa, bilgili insanlar da bildiklerini belirtirler.

çirkin insanlar bile takıp takıştırıp güzel gözükmeye uğraşırlar, bilmeyen insanlar da kendilerini bilgili gibi göstermek için bir konuda ahkam keserler. hiç bilenle bilmeyen bir olur mu diyor, sözümü bitiriyorum.
  • obez kirpi george  (14.09.09 06:53:40) 
Herhalde kendilerini beğen(dir)meye olan ihtiyaçları yüzünden. Ne kadar gerçekçi bilmiyorum ama, gazete, tv vb. de kalitesizliği olağan hale getirdi. Önemli konular yüzeysel bir şekilde gündeme geliyor ve iki satır köşeyazısı okuyup beş dakika haber/tartışma programı izleyen kendisini nedense allame-i cihan zannetmeye başlıyor. "Bildiklerini, aynı sözcük ve ifadelerin tekrarlamaması ve muğlak yahut mesnetsiz olmaması kaydıyla, şu kağıda yazar mısın?" deseniz, muhtemelen üç cümle yazamayacaktır. Çene kuvvetli millette. Her tv'de veya gazetede gördüğü kişiyi de adam zannettiği ve genellikle o kişiler de bilmeden konuştukları ve başkalarını susturmaya çalıştıkları için, olağan hareketler içinde bulunduğundan kuşku duyması sözkonusu olamamaktadır galiba.


  • uyuklayankedi  (14.09.09 10:53:44) 
insanlar bildikleri kadar konuşur desek? bizde bir şeyi "bilmek" bir filmdeki adamın anlattığı hikayedeki kızın dayısının babasının 3. göbetken John amcasının başına geldiğini duyduğunu sanmak olarak düşünülüyor :) sorun orda olabilir. tabi yiğitliğe de . sürdürmemek var serde.


  • kediebesi  (14.09.09 12:40:27) 
abi valla ben hiçbişey bilmiyorum bu konuda:(


  • jangara  (14.09.09 13:21:29) 
çünkü bu devirde bilgi değil lafazanlık kıymete biniyor.senin öğrenme adına harcadığın zaman,emek vs.. önemli değil, önemli olan nasıl kıvırdığın.zaten kimsenin uzun uzadıya bişeyi anlamaya,öğrenemye tahammülü yok. ordan burdan kırpınca bişeyler,bide bikaç şekilli kelime söyleyince tamamdır.bu şekilde takdir toplamış oluyor.ünlüler dünyasına dikkat edin, çoğunun böyle içi bomboş ağız dolusu insanlar olduğunu göreceksiniz.


  • Nigâr Binti Osman  (14.09.09 15:06:49) 
insanlar bilmedikleri konularda konuşmayı sever,çünkü hayal güçleri bu durumlarda devreye girer.gerçeklerin alanı kısıtlıdır.


  • pedreklamlarındakimavisıvı  (15.09.09 01:56:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.