[]

metrobüste taciz

gerçekten abartıldığı kadar mı? metrobüse hiç binmedim, istanbulda yaşıyorum, geçmişte normal otobüs tramvay falan kullanmışlığım var ama öyle aman aman bir taciz vakasıyla karşılaşmadım. sözlükte falan okuduğum şeyler espri amaçlı mı gerçekten metrobüse binip taciz edilmeden inmek mümkün değil mi?




 
mümkün mümkün. ben de taciz yaşadım hepsi otobüsteydi. yani toplu taşımada taciz oranı yüksek istanbul'da. metrobüsün dezavantajı çok aşırı bir kalabalık oluyor belli saatlerde. o nedenle de saati iyi seçip iş çıkışına yakalanmadan binersen taciz filan olmaz. diğer saatlerde ister istemez akraba oluyorsun insanlarla.


  • kaputt  (26.06.15 11:11:51) 
Abartıldığı kadar olduğunu değil bence. Ya da uzuuuun zamandır ilk durağa gidip oturana kadar (genelde yarım saat civarı) beklediğim için de olabilir. Ayaktayken bir kere taciz edilir gibi oldum, onu da ben hissetmedim bile; daha teşebbüse geçmeden, adamın hareketinin şekli değiştiğinde birtakım adamlar "Heleee, ne yapıyorsun sen" diye patakladılar adamı. Bir kere de yanımda oturan adam bana değmemek için bacağını o kadar kasmış ki 15 civarı durak sonra adamın ayağı kasılmaktan ne hale gelmişse, bacağı kendini bıraktı, tekme attı istemeden. Ben de adama "Rahatlayın, söz, yanlış anlamayacağım. Biraz da ben kasayım bacağımı" dedim. Ama şu var, kalabalıkta yanındakine yapışık gidebiliyorsun. Genelde yanındaki de bu duruma çekiniyor, sen de çekiniyorsun.

Otobüsten çok farksız değil oranlar.
  • aychovsky  (26.06.15 11:23:02) 
mecburi taciz var. bazen istemeden de dayıyorsun birine o kalabalıkta. tek ayağım hava gittiği hatırlıyorum


  • iyidereikizdereispiryolununovitdagimevki  (26.06.15 11:24:01) 
Çok uzun zaman düzenli olarak kullandım metrobüsü. Taciz edilmedim ancak ben çok dikkatli bi' insanım. Kişisel mesafeye kadın olsun erkek olsun çok dikkat ederim. Tanımadığım bir insanın bana temas etmesi çok geriyor beni. Kimseyle temas etmeyecek şekilde dururum hep. Bir yaklaşınca da fark ediyorum haliyle. Bir kere tramvayda tacize uğradım, sene 2006, yeni yeni toplu taşıma kullanmaya başlamıştım. Adam kalabalık bahanesiyle beni kıskaca aldı. Ben de kötü niyetli değildir diye sesimi çıkarmadım ama bir süre sonra üstüme abandı hepten. Teyzenin teki "kızım sen şöyle gel" diye çekti beni adamın kollarının arasından. O gün bugündür de dikkat ederim.
Benim gibi ayık olmayan, hafif leyla olan kardeşim ise birkaç kez taciz vakası yaşadı. Özetle, sağına soluna dikkat etmeyen bir İstanbul'da toplu taşıma genel olarak tacize çok müsait.

  • ay nov kung fu  (26.06.15 11:34:34) 
arada oluyor işte. her bindiğinde taciz ediliyorsun gibi bir durum yok. fırsatını bulanlar yapıyor, özellikle aşırı kalabalık olduğu durumlarda.
metrobüse çok binmiyorum gerçi, bindiğim zamanlardan birinde popomu avuçladı birisi. kalabalıkta kim olduğunu anlayamadım. sapık var burda diye bağırdım. başka bir kadın inecekmiş, yer verdi, oturdum.
onun dışında geçenlerde otobüste tutunurken dirseğiyle göğsüme baskı yapıyordu biri, yer değiştirdim. birkaç sene önce hafta sonu vapurla adalara gitmek isterken biri yine popomu avuçlamıştı, ondan beridir tövbe ettim adalar'qa gitmiyorum.
gözünü dikip rahatsızlık evrecek derecede bakanları saymıyorum bile.

kadın halimle beni bırak, erkek kardeşim bile tacize uğradı. kendisi uzun boylu, sarışın vs. sultanahmet tarafında tramvayda sırt çantasıyla falan yabancı turist sandılar herhalde. ben onu tramvay durağında bekliyorum. kendisi indi, yanında iki tane tip indi, buna bir kağıt uzatıp hemen koşar adım uzaklaştılar. baktım kağıdın üzerinde telefon numarası ve call me yazıyor. sordum ne alaka diye, zaten tramvayda bana "fazlaca" yaklaşmalarından anlamalıydım dedi. köşeye sıkıştırmışlar sanırım. durağa gelene kadar ter dökmüş çocuk.
olmaz demeyin, her zaman dikkat edin.
  • peggy  (26.06.15 11:57:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.