[]

Harddisk-bozuk pc- çalışan pc.

iki masaüstü bilgisayarım var. birisinin anakartı yandığından kullanamıyorum. öteki pc çalışıyor. neyse sorum şu bu bozuk pc deki hardiski kullanmam gerekiyor. içinde arşivlerim ve önemli dosyalarım var. yani riske girmemem lazım. bu hardiski calısan pcye sanki flashdisk takar gibi calısan pcnın hd yi söküp yerine bunu mu takıcam? yoksa bi yolu yordamımı var bu işin? nasıl olucak bu iş? takabilir miyim? yalnız lütfen bilgisi olmayanlar yorumlamasın o hd çok önemli.




 
bozuk pcdeki hard drive'ı çalışan pcye takıp biostan (boot devices ya da hard drives gibi bir sekmesi var, hemen bulursunuz) primary olarak halen çalışan pcdeki hd'ı gösterirseniz, sonradan taktığınızın içinden dosyaları rahatlıkla aktarabilirsiniz. primary ayarı yapılmayınca genellikle Ntldr hatası veriyor, her iki diskte de işletim sistemi yüklü olduğundan. tecrübeyle sabittir.


  • stephen dedalus  (14.09.09 04:33:30 ~ 04:35:41) 
aynı şey başıma 1 hafta önce geldi.kesinlikle hiçbir sorun olmaz harddiski çıkartıp diğer bilgisayara takmanızda.yalnız 2 harddiski aynı anda takacaksanız harddiskin arkasında bulunan master-slave ayarlarını yapmanız gerekiyor.hdd lerin 2 side master ya da 2si de slave konumunda olmamalı.onun dışında hiçbir problem olmaz içiniz rahat olsun.bi dipnot,benim başıma geldi sizin de gelir belki,harddiskimin kablosu diğer bilgisayara uymadı,bu durumda dvd writer ın kablosunu söküp yerine hdd ninkini taktım.olur ya böyle bir sorunla karşılaşırsanız 2si de input birim olduğu için sorun yaratmaz.geçmiş olsun...


  • p a t r i o t  (14.09.09 16:57:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.