[]

Sitemde müşterinin kredi kartı bilgilerini saklasam?

Sevgili duyuru;
Verdiğim hizmet karşılığı, musterinin onayı ile kredi kartından otomatik parayı tahsil etmek istiyorum. Ay sonunda bakiye neyse, sistem karttan çeksin. Bunun icin kart bilgilerini sitemde saklamamin sakıncası var mı?
Tahsilat için paypal sistemini kullanmayı düşünüyor webmaster arkadaşım.

Tesekkurler

 
bildigim kadariyla paypal'de kredi karti bilgilerini zaten alamiyorsun. sadece kendi hesabina kredi transferi yapildigina dair onay bilgilerini aliyorsun ki o da kredi karti bilgilerini icermiyor.

implementing paypal on website diye arat, gorursun.
www.paypal.com
developer.paypal.com
  • goo.gl  (26.06.15 05:54:17) 
paypal ın düzenli ödemeler için yöntemleri var onu kullan. kart bilgilerini saklama.

anahtar cümle : 'PayPal Subscriptions and Recurring Payments'
  • Sir Anthony Hopkins  (26.06.15 08:27:59) 
pci dss standartlarını sağlaman lazım.


  • inheritance  (26.06.15 09:37:20) 
27001 ve PCI'ye göre yasak. gene de belli şartlarda, belirli kişilerin ulaşabileceği şekilde db'de kriptolu bi şekilde tutulabiliyor.


  • widee  (26.06.15 10:28:51) 
Ihtiyacin olan "Paypal recurring payment" teknik detaylari burada developer.paypal.com

Eger paypal ihtiyacin görmezse Paymill www.paymill.com

Kredi karti bilgilerini saklamak yasak, güvenli degil, cok maliyetli. Bunun icin bu hizmeti yapan profesyonel firmalari kullanmak gerekli paypal, paymill ya da benzer bir türk sirketi. Milyonlarca kullanicin yoksa bu isi (kart numaralarini sifrelenmesi, korunmasi) gereginden cok maliyetli olur.
  • emrahday  (26.06.15 10:51:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.