[]

2. el bu araç nasıl? alınır mı?

Merhaba,

uzun yıllardır tanıdığım bir bayan arkadaşım aşağıdaki özelliklere sahip aracını satıyor. sizce f/p oranı nasıl olur? alayım mı?

öncelikle ilk kez araba alacağımı belirteyim, baya baya acemi şoförüm ayrıca...

renault clio
2009 model
1,4
140.000 km (bunun sürekli memleketine gittiği yolda yaptığını biliyorum.)
dizel
otomatik

22.000 TL

(bütçem maks 25.000 ilk aracım olacağı için yoksa 35 40 verebilirdim. 5 10 kredi alıp.)

aracın içi dışı gayet temiz, değişen parçası yok, bol bol boya vs vardır.

Teşekkürler.

 
Bence gayet iyi, ben olsam alırdım. Bir kere her şeyden önce tanıdık bildik birinden araba almak her zaman iyidir. Belki o paraya internette daha iyi seçenekler vardır bilmiyorum ama tanıdık varken kaçırmayın derim. Araç da gayet iyi bence. Artık düşük kilometreli araç bulmak çok zor. İnsanlar deli gibi arabaya biniyor. Hem bu araçta büyük olasılıkla 1,5 dci motor var, Renault'nun belki de şimdiye kadar yaptığı en güzel şeydir. Yani ben alın diyorum özetle.


  • grgn  (26.06.15 02:36:04) 
motoruna baktır. dizel ve 150 bine yaklaştığı için risk oranı yüksek. fiyat olarak çok iyi geldi. sahibinden.comda 2005 lere 27 bin tl diyorlar...boya olur önemli değil. şasede problem olmadıktan sonra...


  • gotic  (26.06.15 02:42:23) 
fiyat düşük gibi geldi bana, ya kazaldır ya da km oynanmıştır diyorum.

araba olaylarında kimseye güvenme
  • nucleon  (26.06.15 03:04:48) 
@grgn
internette bu fiyatın yanına bile yaklaşamıyorlar. Bu fiyata yakın olanlar hep kazalı veya benzinli vs.

@gotic
motora, ağır bakım yapılmış mı vs. nerede baktırabilirim?

@patronun yegeni
yeni 50.000 tl ye araba alacak biliyorum ondan acil satıyor.

@Nucleon
ikisinin de olmadığını biliyorum 1 sene önce bile bindiğim bir araba bu.
  • ivre  (26.06.15 08:12:53) 
fiyat anormal uygun. tüm bakımları serviste yapıldıysa servisten öğrenirsin detayları. ayrıca almadan mutlaka ekspertiz raporu al. km yüksek ama sıkıntı olmaz zaten uygun fiyata alıyorsun.


  • mystb  (26.06.15 08:45:34) 
renault, dizel ve otomatik. 140.000 km'de bu aracı almak intihar. sakın yaklaşma


  • animalman  (26.06.15 10:53:07) 
@animalman neden böyle dedin biraz daha açar mısın?


  • ivre  (26.06.15 13:25:11) 
Belirtilmiş gerçi ama fiyatı inanılmaz uygun. Açıkçası tanıdık birinden araç almak gibisi yoktur. Kaldı ki aracın son birkaç yılını da biliyorsunuz. Yeni araç alacağı için hızlıca elinden çıkarmak istiyor olabilir ama ilana da verse hızlıca satar gibime geldi.

Dizel motorlarda 100 bin üzerinden sorun çıkar derler ama biraz bizim Türk insanının psikolojik sınırı bu, çok sorun olacağını sanmıyorum. Hele uzun yolda km yapmış bir arabadan birşey olmaz.

Değişen yok demişsiniz bol bol boya var demişsiniz ama boyaların nerede olduğu önemli, çamurluk kapı vs önemli değil ama kaput tavan vs boyanmış ise fiyat normaldir, çünkü sizde satarken uygun fiyatlı satmak zorunda kalırsınız.

Clio araba olarak B sınıfı yeni kullanacak bişi için HB ise özellikle uygun olabilecek bir araç.

Aracın şase plaka numaralarındanhasar kayıtlarını sorgulatın, tanıdık sigortacınız varsa şase numarasından oda sorgulasın. Araç hep kaskolu kullanılmış mı kullanılmamış mı öğrenin. Kasko delinmeden tamir yapıldıysa hasar kaydı çıkmaz. En son kaç bin km de bakım yapılmış, neler yapılmış sorun, servisten yapıldıysa arayıp öğrenin.

Tüm bunlar kafanıza yattıysa, bulunduğunuz şehirde iyi bir renault ustası bulup şanzımanına motoruna, lifte kaldırıp alt takımlarına vs bakabiliyorsa kaportasına vs baktırın. Daha sonra da ekspere sokabilirsiniz.

Eksperler dyno ile motor gücünü ölçer ancak otomatik şanzımanlarda verimli bir ölçüm olmaz. Kaportaya bakarlar, birde süspansiyon fren hidroliğine bakarlar. Cihaza bağlayarak geçmiş motor vs hatalarına bakmazlar. O nedenle usta + eksper şart olmalı.

Otomatik ve dizel uzak dur diyen arkadaşlar şunun için demiştir. Dizel motorların bakım fiyatları yüksek olur, otomatik şanzımanlarında tamir vs yada değişecek ise yüksek maliyet çıkarır. Atıyorum bir şanzıman sıkıntısı 3-4 bin TL den aşağı kapı açmayabilir. Ağır bakımlar ise Dizel motorlarda triger vs de değişecek ise 1.000-1.500 e çıkabilir.

Bunlardan sonra içinize sindiyse bu araba niye ucuz demeyip alıp güle güle kullanın.
  • FAtE  (26.06.15 17:48:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.