[]

4000 tl'lik laptop tavsiyesi

donanım haber başlığı oldu kusura bakmayın ama niyeyse duyuru ahalisine karşı inanılmaz bir güvenim var bu tarz konularda. dört senedir bir emektar asus n55s kullanıyorum lakin alet aşırı yoğun kullanım nedeniyle beyni yaktı. türlü ekran kartı arızası, işlemci ısınma problemi filan derken anladım ki tamirle bakımla tekrar hayata döndüremeyeceğim pc'mi tam randımanlı. bu sebeple yeni pc almaya karar verdim.

4000 tl civarı bir bütçe ayırabileceğim alacağım yeni pc'ye ama biraz bantta kalıyor bu limit fiyat. yani karar vermesi mümkün olmuyor ne alacağına insanın tam olarak. modeli kararlaştırmış değilim ama marka olarak mci ve asus odaklı düşünüyorum şimdilik. yine de iyi alternatiflerle çıkarsanız başka değerlendirebilirim.

peki genel olarak ne iş için kullanacağım bu pc'yi? öncelikle "aga desktop al"cı varsa master sebebiyle taşınabilirliğe önem verdiğimi söylemek istiyorum. önceki pc az omzumu ağrıtmadı, biraz hafif bir şey olsa iyi olurdu sadece. yoksa bence de desktop pc süper bir şey. gün içinde okula götürüp ilgili proje zart zurt üzerinde çalışıp yazılım geliştirmek olacak bu pc'nin günlük fasilitesi. bunun dışında da tabii ki oyun oynamayı düşünüyorum. buradan doğan iki gereksinim arasında bir tradeoff (ağırlık vs. gaming laptop) yapmak gerekiyor. çünkü bildiğim kadarıyla hafif gaming laptop diye bir şey yok. en azından 3 kilolar gördüğüm kadarıyla. bana belirlediğim bütçe dolaylarında marka ve model önerebilecek varsa çok memnun olacağım. hele ki kendileri de kullanıp memnun kaldılarsa filan çok güzel olur.

özetle, köpek gibi oyun oynayabileceğim 4000 liralık bir bilgisayar söyleyin abi lütfen bana. şimdiden teşekkürler.

 
direkt gidip bir teknomarkete alıp geleceğim muhtemelen. internetten sipariş pek olası değil. ge72'de benim de gözüm kaldı ama hem 4000 tl'nin üstünde kalıyor, hem de canlı olarak bir yerde göremedim henüz.


  • jack of hearts  (26.06.15 01:03:04) 
ASUS G550JK olabilir.

6 mb cache, i7 2.4-3.4 ghz 4700HQ işlemci, 4 gb nvidia GTX850M, 1 tb hdd, full hd.

tasarımı beğenmezsen aynı parçaların N550 kasalı modeli de olması lazım.

freedos 4200'e falan bulursun.

notebook'ta işin içine oyun giriyorsa asus'tan şaşma bence. ne kadar baba da olsa, kasa malzemesi ne kadar iyi de olsa, asus'un soğutma sisteminin yanına yaklaşabilen marka yok şuan.
  • byhnvc  (26.06.15 01:04:16) 
Msi veya monster bak. Diğerlerine bulaşma. Ve son olarak, alacağın bilgisayarın ekran kartı en az gtx 900 serisi olsun. Geleceğe dönük iyi bir yatırım olur. Dx12 için.


  • cetoxim  (26.06.15 01:06:53) 
www.vatanbilgisayar.com

hayırlı olsun kardeş.

edit: asus n56v serisi kullanıyorum. bi önceki modellerde olan icecool teknolojisini kaldırmışlar. yani ısınma artık asusun iyi olduğu bir konu değil. yeniden koydularsa bilemeyeceğim.
  • vincentvega  (26.06.15 01:09:28 ~ 01:14:05) 
vincent o fiyata GTX 850M ekran kartlı bir model hiç de iyi durmuyor bana kalırsa.
bugün 1800 liraya alacağın asus x550jk aynı ekran kartına sahip ki amaç oyunsa en büyük etkiye sahip parçadır. alacağın performans gerçekten çok çok azdır oyunda. iki katı para veriyorsun.

msi marka olarak monster'dan iyi bence de tamam ama bu fiyata gtx 970m veriyor.
www.hepsiburada.com

daha sonra istediğinde ssd takması, ram eklemesi kolaydır. ama ekran kartını değiştiremeyecek o msi'ı alınca. çok yanlış bir seçim olur.
  • ucan spagetticanavari  (26.06.15 01:26:17) 
mci'lar arasında bir sıralama yapıp kısaca hangisi, neden daha tercih edilmesi gereken bir makinedir birisi değinse sevinirim.


  • jack of hearts  (26.06.15 01:38:47) 
Macbook Air. store.apple.com Biraz daha ağır olabilir diyorsan Macbook Pro. Ben onu alırdım.


  • iamelf  (26.06.15 01:51:59) 
jack of hearts sıralama yaparken amacın oyun ağırlıklı ise ilk önceliğin hep ekran kartı olmalı.
gtx9xx serisi son nesil, 8xx serisi bir önceki nesil. daha eskilere zaten bakma, bana kalırsa 8xx serisine de bakma bu parayı veriyorken. 9xx serisi yeni bir gpu olsun öncelikle.

o fiyata msi'da gtx960, biraz üstüne çıkarsan belki gtx965 görürsün, monster gtx970 veriyor, bunda bir etken de freedos olması, işletim sistemi almıyorsun yanında. tüm parayı donanıma veriyorsun.
net bir şekilde de diyorum ki oyun serisi bile olmayan 1800 liralık(8gb ram ile 1900-2000 lira arası.) asus x550jk önerilen "MSI GS60 GHOST" ile yakın oyun performansı verir. çünkü performansı belirleyen ekran kartı olacak.
4000 lira "bence" etmez o laptop asla.

sen bilirsin ama oyun serisi olmayan bir laptopla yakın performans verecek msi yerine ben monster alırdım.

illaki msi diye tutturuyorsan da minimum gtx960 bulunan en ucuz model neyse al geç.
  • ucan spagetticanavari  (26.06.15 02:01:48) 
Monster diyorsan hafif olmasından feragat etmiş olursun maalesef. Ben MSI ya da Asus öneriyorum. Kendim MSI kullanıyorum, 1,5 yıldır herhangi bir sorun yaşamadım.

Bu arada: SSD'li olması şart.
  • sevgikusunkanadinda  (26.06.15 02:18:48) 
msi'ların dayanıklılığı nasıldır ve sen hangi modeli tavsiye edersin sevgikusunkanadinda? ben alınca çünkü min 3-4 sene kullanacağımı umuyorum hardcore bir şekilde. ya sürekli taşıma halinde olacak ve günde sadece birkaç saat dinlenme fırsatı bulacak söz keseceğim laptop.

edit: yav çok pahalı ama asus g771jw pek yakışıklıymış:
www.novabilgisayar.com
  • jack of hearts  (26.06.15 02:21:01 ~ 28.06.15 00:59:13) 
asus g550jk'yı geçen yıl 3700 liraya aldım, kullanıyorum mutluyorum seviyorum.

Senin dediğin g771jw daha üst daha iyi tabii, tipleri çok benzer duruyor bakabilirsin :) g550jk da çok hoş ve oyun laptoplarına göre ince, metal. Ama ssd yok bu devirde olsa iyi olur aslında.

MSI'lar genelde fiyat-performans kralı oluyor ama hiç kullanmadım iyi kötü diyemem.

edit: püüü 3700'e aldığım laptop 4500 lira ya la. Dolar + şirketlerin geçirmesi galiba. Bu fiyata alınmaz bence. SSD'li 960-65 serili ekran kartlı bişey bulabilirsen daha iyi olur. Ha asusun malzeme kalitesi, soğutması, ekranı, klavyesine laf yok onlar gayet iyi.
www.vatanbilgisayar.com
  • rodriguez2  (26.06.15 03:17:29 ~ 03:19:30) 
Ben o dönemde revaçta olan GE serisinden bir ürün almıştım, GE70. 120 GB SSD'si olan ve (yanında HDD de var elbette ) ve Blu-Ray barındırmayan versiyonuydu benimki. Elbette ki üzerinden 1,5 sene geçti, onun yerine bu fiyata çok daha iyi modelleri çıktı, onlara bakmalısınız.

Dayanıklılık olarak, oldukça iyi bulduğumu söyleyebilirim. Aldığım zamandan beri hem evde ekranıma bağlayarak konsol gibi kullanıyorum, hem de okula, kütüphaneye, şuraya buraya taşıyorum yanında verdikleri sırt çantasıyla. Oldukça da stabil çalıştı, şu zamana kadar bir kere bile aksaklık yarattığına şahit olmadım.

Ağırlık konusuna şöyle bir şerh koyabilirim: büyük ekranlı almayın. Ben "aman ne güzel dizi izlenir bunda" kafasıyla 17 inçlik bir versiyonunu aldım, gerçekten sırt ağrıtıyor. Ancak 15 inçlik versiyonlarda böyle bir sorun olmayacağını sanıyorum. Ayrıca kucak için de en optimum boyutlu laptoplar 15 inçlik olanlar sanırım.

Olanca cahilliğimle: oyun bilgisayarı istiyorsanız MSI, ofiste şık duracak kaliteli bilgisayar istiyorsanız Asus diyorum :) yine de ne alırsanız alın, RAM yüksek olsun, SSD mutlaka bulunsun.
  • sevgikusunkanadinda  (26.06.15 03:22:57 ~ 03:23:40) 
850'li ekran kartli bi laptop alirsan 8 ay sonra pisman olursun, benden soylemesi.


  • dieselsingle2  (26.06.15 03:30:17) 
Msi ve monster aynı kasayı kullanıyor. Ve kasaları için söylenecek tek şey, kırılıp parçalanmasa da zamanla bileğini koyduğun yerin boyası çıkıyor. Tabi abartılacak kadar da değil.


  • cetoxim  (26.06.15 03:55:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.