[]

kemping

melebalar,

şimdi biz 4 arkadaş bi yerlere akalım, otele motele de para virmeyelim, çadırımız var zaten, niye biz mi mal mıyız bu halimizle o kadar para verelim mantalitesindeyiz.

şimdi mesela diyelim ürgüp'e gittik, bu çadır olayı 'ma ceradolu' geliyor; ama sakata gelmeyelim :/ bu işin kuralı nedir? kemping diyor eloğlu buna.

 
bir kere hava ürgüp'te oldukça soğuk olacak, buna hazırlıklı olmalısınız.
sonra çadır olayı çoğu yerde yasak, jandarmanın bulaşmayacağı yere kurulun.
(bkz: kamp yaparken unutulmamasi gerekenler)
(bkz: kamp yapmadan önce alınması gereken önlemler)
  • nickini vermek istemeyen suser  (14.09.09 02:58:26) 
turistik bölgelerin kamp alanları olur. Oralarda çok cuzi bir miktarla elektrik-su-tuvalet üçlüsünden faydalanarak kalabilirsiniz.


  • ocanal  (14.09.09 03:05:08) 
Zamanında ufacık bi motel işletmiştim ki oteli önündeki hazine arazisi için kiralamıştık tabi olmadı o iş, neyse o araziye -ki denize sıfırdır sahili sayma- çadır kuranlar olurdu görünce yollardım. Ben yollamazsam jandarma geldiğinde gerekirse sertçe yollardı, lakin o zamanlar alkol alan 19 falan yaşında bi bünye alarak bazen bana ters gidenlere ben de kendimi bi bok sanıp ters gidiyor ve jandarmayı aratmıyordum. Bir gün sizin gibi bi gençler gördümdü la gelin bizde kalın boş oda var dediydim. Sonra onlardan öğrendim ki bi kaç kilometre ilerde resmi çadır alanları varmış, işte yukarda dendiği gibi elektrik parası falan veriyorsunuz ama onlar bunu da vermek istememişler başka arazileri serbest sanıp, sonra zaten oraya gittilerdi. Ben de gittim gördüm böyle bir sürü çadır vardı aile vardı kendine has bir ortamı vardı ben beğenmedimdi çünkü öyle dipdipe kalınan kalabalık yerleri sevmem ama sizde bendeki kıllık olmayabilir, belki orda yeni dostlar edinirsiniz.

Ama ben olsam 1-2 ay kendimi eğitir direk araziye akardım, öyle kamp yeri falan ne la bu çocuklu aile misiniz, kurt sesini duyacağınız yerlere gidin. Keyif alınırsa ordan alınır. Ya da dalgaların sesini sizden başka kimsenin dinleyemeyeceği yerlere gidin. Ya da rüzgar esen yüksek yerlere gidin, çok rahatlatıcı olur. Ama böyle aktiviteler için profesyonel ekipmanlar pahalı olabilir.

Bence bu işi kuralı bilgi+pratiktir gerisi gelir.
  • Karluk  (14.09.09 03:21:42 ~ 03:23:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.