[]

Sigara bırakan illa kilo alır mı?

Evet bir tartışmanın ortasındayım. İnternette ne aradıysam "sigara metabolizmayı hızlandırdığı için 100-200 kalori az yakan..." diye cümleler geçiyor.
Kişi yediklerini değiştirmese, normal beslenmesine devam etse illa kilo alacak mı yani. O zaman aksi yönde tüm sigara içenlerin yavaş yavaş erimesi gerekmez miydi? Şart mı kilo almak? Benim inanasım gelmiyor. Kişi abur cubura abanmazsa kilo almaz gibi geliyor.
Google aramalarımdan sonra bana gerçekten SİGARA LOBİSİnin bir işi gibi gelmeye başladı. aşslkdalşd

www.google.com.tr

www.google.com.tr

 
yemeğine yeni öğün ekleme, abur cubura abanma, elim boş kalmasın diye habire kuruyemiş vs yeme. yediğin gündelik öğünün miktarını %10-15 artır. en fazla bir iki kilo alırsın. sıgarayı bırakmanın 3. ayında fazladan hissedeceğin açlık geçeceği için tekrar öğünlerini gündelik miktarına indirebilirsin.

sigarayı bırakanların kilo almasının sebebi günlük 100*200 kalori değil, sigara içme isteği hissettikleri an abur cubur ve tatlıya abanmaları.
  • paulie walnuts  (25.06.15 23:05:34) 
yok, zorda kaldikca ufak ufak maden suyu icince bir sey olmaz.


  • elxa  (25.06.15 23:06:37) 
Sigara eli ve ağzı çok meşgul eden bir şey. Onu hayatından çıkarınca ağzına sürekli bir şeyler tıkmazsan kilo almazsın. Abur cubur yeme kesinlikle. Şekersiz sakız çiğne ağzını meşgul etmek için.


  • yirmisantim  (25.06.15 23:08:14) 
Sigara diğer tüm benzer ürünler gibi metabolizmayı hızlandırır fakat bırakınca kilo alımına neden olan şey tam olarak bu değil. Sigara nedeniyle kapanan birçok reseptör tekrar aktif hale geliyor; koku duyunuz gelişiyor dopamin serotonin endorfin gibi hormonlar tekrar doğal yollardan salgılanmaya başlıyor bu da iştahına yansıyor. Kilo almaya neden olan şeyler bunlar esasında.


  • angelus  (25.06.15 23:10:39) 
ben de inanmıyordum, ama gerçek olduğunu deneyimledim. sigarayı bırakınca hiç yemeğe ya da abur cubura abanmadım, hatta kilo almaktan korktuğum için normalden az yedim ve buna rağmen 4 kilo aldım 2-3 ayda. şimdi 6 ay oluyor aldıklarımdan 2sini verdim. ama eskiden olsa şimdiye en az 5 kilo vermiştim. bu arada ben günde 2.5-3 paket içtiğim için bendeki etkisi diğer insanlara göre daha fazla olabilir.


  • cikis yolu  (26.06.15 00:40:42) 
Kilo almak da vermek de, neyi neyle ikame ettiğinle alakalı. Sen sigarayı çıkardığın hayatına abur cubur ve ekstra kaloriyi sokarsan elbette kilo alırsın. Onun yerine açılan ciğerlerinin hatrına spora başla.


  • arnold schwarzeneger  (26.06.15 08:39:58) 
Hayır, almak zorunda değil. Ben 8 a ydır sigara içmiyorum ve kilo da almadım.


  • dessy  (26.06.15 08:50:29) 
Sanırım ne kadar içtiğinde ve vücuda olan etkisi ile ilgili olarak kişiye göre değişiyor. Şahsen hayatımda 3 kere sigarayı bıraktım hepsinde ilk 2 ay içinde yeme alışkanlıklarımda değişiklik olmamasına rağmen 10 kilo aldım ve sonra yavaş yavaş normale döndüm.
Sigaranın metabolizmayı hızlandırdığı ve sindirim sistemi üzerinde etkileri olduğu bir çok bilimsel araştırma ve makale ile doğrulanmış bir gerçek. Ama bu etkiler olumlu etkiler gibi düşünülmesin. Metabolizmanın sigara ile hızlandırılması veya sindirim sistemini etkilemesi sağlıklı bir durum değil.

  • creepy  (26.06.15 11:15:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.