[]

Olduğundan genç gösteren insanlar olgunlaşmamış oluyor galiba?

Durun vurmayın, kendim ve diğer insanlar üzerinde yaptığım gerçek bir gözlem bu. Ne kadar genç duruyorsak o kadar oldunlaşmamış oluyoruz bence, sizce de öyle değil mi?




 
Ya öyle galiba evet. Bana hep 17-18 derler 25'im biraz çocuk ruhluyum..


  • matilda  (25.06.15 22:27:34) 
Aynen. Bende de var bu durum.


  • elorelia  (25.06.15 22:28:38) 
Zihnin (beynin) genç olmasiyla , yüzün ya da genel olarak bedenin genç olması farklı şeyler olsa gerek. yine istisnalar her daim olabilir.


  • 1adam  (25.06.15 22:30:31) 
değil.


  • icim urperiyor  (25.06.15 22:31:40) 
"böyle bi şey vardır" diyemem, bu çok saçma olur ama kendimden şeyaparsam ben de aynı fikirdeyim. 21 yaşındayım, sakal yokken bebe bisküvisi gibi duruyorum. 20'nci doğumgünümden birkaç gün önce tanıştığım 30'lu yaşlarında bi abi, "oğlum sen istanbul'da yaşamak için fazla masumsun lan" demişti ajsfjsakl.

ben 14-15'imde bayağı olgundum da 17'de kaldım, o günden sonra ilerlemedim. o yüzden evet diyorum. 30'umda falan normale dönerim herhalde.
  • der meister  (25.06.15 22:33:11) 
Evet kismen doğru.

Bir insan ne kadar az şey yaşarsa o kadar genç gösteriyor. Dolayısıyla biraz çocuk kalmış oluyor.
  • dafuq  (25.06.15 22:34:38) 
DeYil. Benim annem 46 yaşında 30 sanıyorlar. Ben 25 yaşındayım kıyafeti ona göre giysem ortaokul öğrencisiyim diye yuttururum kendimi, tahmin edilen yaş aralığım o kadar geniş. Çocuk ruhlu değilim aksine bazı yaşadıklarımdan ötürü erkenden içim öldü. aşldskşads Gayet iş güç sahibi insanım ama ne yaptıysam yaşımda görünemedim. Ben de pes ettim.
Genetik faktörler yani kaş, göz, ten gibi fiziksel özelliklerle alakalı tamamen.

  • ay nov kung fu  (25.06.15 22:39:02) 
katılıyorum. yaşım 31 ama hissettiğim 15-16
çok genç gösterdiğimi söylerler

  • sta  (25.06.15 22:39:32) 
Yaşanan çetrefilli şeyler genelde insanın suratına oturuyor. Bunlar da aynı zamanda kişinin hem olgunlaşmasına hem de daha yaş'lı göstermesine sebep olabiliyor diye düşünüyorum. Yani genç gösteren insanlar olgunlaşamamış insanlardır diyemiyorum da olduğundan büyük gösterenler genelde yaşıtlarından daha olgundur diye genelleyebiliyorum ben şahsen. 23 yaşına kadar saçıma boya sürmedim. Hiçbi zaman abartılı makyajlar yapıp, kırmızı rujlar, ojeler sürmedim. Ama her biri benden minimum 2 yaş büyük olan arkadaşlarımın içinde her zaman en büyükleri ben zannedildim. Valla evet en zor hayat bendeydi, baya örselendiğimi düşünüyorum :)) bu da ister istemez duruşuna, bakışına, oturmana, kalkmana yansıyor. Ben 15 yaşındayken beni 19 zannettiklerinde ben kendimi 80 hissediyordum ruhen. Yani beni büyük sanmasınlar da kimi sansınlar asdfahaha :D neyse, artık daha gamsız bir insanım ve 30'a kadar arayı yavaş yavaş kapamayı planlıyorum :p


  • pandispanya  (25.06.15 22:39:45 ~ 22:47:38) 
ben 25 yaşındayım. 35 zannediyorlar.

olgun görünüşlü bir ergenim.
  • edgenabby  (25.06.15 22:43:54) 
Otuziki yaşındayım, olduğumdan genç görünüyordum eskiden, şu an yaşım kadar görünüyorum, ruhen olgunum ama patch adams gibiyim. Çocuksu bir öğrenme açlığıyla yaşıyorum. Davranışlarım da öyleler. Şimdi bu davranışlar yüzünden olgun olmadığımı öne sürebilir misiniz?

Olgun olmamayı çocuk ruhlu olmak sanmaktan vazgeçelim. Olgun olmamak, hayat karşısında bağışıklık kazanmamak, olaylar karşısında eğilip bükülmek, pes etmek, rasyonel tepkiler verememek, kendini tanımamak, daha çok panik duygusuna kapılmak ve hayatını yönetememek.
Olgun olmamak, toplum normlarına uygun giyinmemek ya da çocuk gibi davranmak değil. Bunları yaparak da olgun olabilir insan.
Bilelim.
  • kalemdefter  (25.06.15 22:56:34) 
34'üm bildiğin 17/19 yaşında gibiyim, sıra beklerken müzik varsa kıpır kıpır olurum, duvarların üstünde yürürüm falan genç gösteriyorum tabii ama ne kadar genç bişi diyemem


  • selam  (25.06.15 22:56:58) 
Yok sanmıyorum. Yasimdan küçük gosteririm, olgunumdur demek bilemem iddiali olur ama olgunlaşmamış olduğumu da düşünmüyorum.
Olgunluk yüzden ziyade yasanmisliklarla ilgili bir durum. Ailede kacinci çocuk olduğunla da genel olarak yakın bir ilişkisi var hatta illa genellemelere gideceksek. Ama 'genç gorunuyosun olgunlasmamissindir sen' olayi geçersiz bence.
Zaten olgunluk da bıcır bıcır olmakla çocuk ruhlu olmakla ayni şey değil ki. Ağır takilan adamla çocuk ruhlu dediğimiz kişi arasında olgunluğa dair kiyaslama yapamayiz. Mizaçtir bu.
  • uzunuzunilgi  (25.06.15 23:45:27) 
ben kimseye ablalık taslamıyorum. bunun olgunlasmayla tam tersine bir etkisi var. asıl olgun olmayan aptallar her şeyi bildiğini sanıp birilerine sürekli akıl vermekle yükümlü sanırlar. kendileri bi bok bilmezler halbuki.
kendi halimde bir insanım benden 10 yaş küçük biri beni saymadı diye delirmiyorum sikimde olmuyor.

  • fasulyek  (26.06.15 06:42:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.