[]

Panik bozukluk mu?

Merhabalar arkadaşlar,

Bu aralar çok bunaltılı ve stresli günlerden geçiyorum.Panik atak rahatsızlığım olduğunu düşünüyorum daha önce yaşadığım belirtiler bunu gösteriyordu.Ciğer filmi çektirdim, kan tahlili yaptırdım, kardiyolojiye gittim bir sorun çıkmadı.(efor testine girmedim daha). Arkadaşlar merdivenden çıkamıyorum , kalp atışlarım hızlanıyor doğal olarak ama çıkamıyorum kalıyorum orada anlamadım sorunum nedir , hızlı kalp atışlarından mı korkuyorum yoksa nedir ? Görüşlerinizi paylaşırsanız sevinirim , iki kere atak geçirdim daha önce çok şiddetli kasılmalar ve titremeler eşliğinde daha önce böyle olmamıştı ?


 
geçmiş olsun. aşağı yukarı aynı aşamalardan geçtim büyük ihtimalle panik bozukluk.
sağlık konuları biraz hassas , uzman bir hekimden yardım alınız.

  • ketcapli dondurma  (25.06.15 20:15:40) 
Önce ismi düzelteyim, bozukluğun ismi Anksiyete Bozukluğu. Anskiyete bozukluğu olanlar panik atak geçirir.

Tahlil yaptırmışsınız bir şey çıkmamış, anlattıklarınız genel anksiyete bozukluğuna çok benziyor. Bu bozuklukta çok ilginç fobiler ortaya çıkabilir. Çoğu insan hayatının bir döneminde bu bozukluğu yaşıyor. Bunaltılı ve stresli günler geçiriyorum demişsiniz, bu aşamada ben psikiyatrist yerine psikolog öneririm. Türkiye'de psikiyatristler genelde terapi yapmıyor, en azından hastanelerde. Sorunlu bir dönem olmadan anksiyete bozukluğu olsa fiziki nedenlerden olmuştur derdim, o zaman antidepresan problemi çözerdi. Şu anda da antidepresan size çok yardımcı olabilir, ama ondan daha önemli olan terapi.

Daha önce anksiyete bozukluğu yaşamış ve senelerce çekmiş biri olarak ben öncelikle bir terapist öneririm. Bir aya kadar iyiye doğru gelişme olmazsa, o zaman psikiyatriste gidersiniz antidepresan yazılması için.

Onun haricinde uyku ve yemek düzeninize dikkat edin. Geçmiş olsun.
  • iamelf  (25.06.15 20:54:42) 
çok teşekkür ederim arkadaşlar yorumlarınız için en yakın zamanda uzman desteği alacağım. iamelf uyku düzenim bununla aynı zamanda bozuldu uyuyamıyorum , karnımda şişkinlik yemek yiyemiyorum adamakıllı..


  • Murteza  (25.06.15 21:30:43) 
Gitmişken efor testini yaptırsaydın keşke o kadar koşup birşeyin olmadığını duymak çok moral verirdi.muhtemelen midenle ilgili olarak bunları yaşıyosun.geçmiş olsun


  • delicevat  (25.06.15 22:51:02) 
delicevat yaptıracaktım ama bir ay sonraya holter ile birlikte randevu verdi çok yoğunmuş , dediğin gibi doktorda özgüven için bu testleri yapalım dedi .


  • Murteza  (26.06.15 00:43:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.