[]

yemek tarifleri

bana cok kolay, basit, kısa suren ama guzel yemek tarifleri verebilir misiniz
ama lutfen 100 gr yerine 2 corba kasıgı derseniz sevinirim. o gram hesabini anlamıyorum.



 
malzemeler: 5 adet orta boy biber, 2 adet orta boy domates, 2 adet yumurta, kibirt kutusu büyüklüğünde pınar kaşar peyniri, kırmızı biber, zeytinyağı.

zeytinyağını genişçe bir tavaya koyuyoruz üzerine önce biberleri ince ince doğrayıp atıyoruz, sonra domatesimizi doğrayıp atıyoruz, bir miktar pişirdikten sonra derin bi kapta yumurtaları kırmızı biber ilave edip, çırpıp tavaya atıyoruz. üzerine kaşarımızı rendeliyoruz. alın size melemen, afiyetle yiyin.
  • blackdog  (14.09.09 02:03:57 ~ 02:04:15) 
Email adresi verebilirseniz, daha önce bir arkadaşım için hazırladığım dosyayı gönderebilirim. Siz kolayınıza gelenleri kullanabilirsiniz.


  • uyuklayankedi  (14.09.09 02:07:29) 
tesekkur ederim

lynda84@gmail.com
  • lady laura  (14.09.09 02:08:51) 
*2-3 adet (artık açlık durumuna göre en iyisini sen ayarlarsın) yumurtayı tabakta kırıp, sarısıyla beyazının iyice karışmasını sağla (ben mekanik mikser kullanıyorum).
*bu karışımın içine biraz pul biber, sumak ekle, hatta varsa çok az salça ve acı sos koy.
*tavaya biraz yağ yok ve karışımı en kısık ateşte pişir. alt tarafı biraz katılaşınca karışımı (alt tarafı katı, üstü hala vıcık vıcık olan karışımı) bütün olarak ters çevir ya da kolay olması açısından ikiye bölüp çevirebilirsin.
*ters çevirdikten sonra üstüne bolca rendelenmiş kaşar koy. -hatta ben ilk seferde yumurtaları karıştırma aşamasında sucuk rendeliyorum (evet gerçekten mükemmel oluyor)-*ikinci taraf da pişdikten sonra harika yemeğimiz hazır.
* "ee bu düpedüz omlet-sucuklu yumurta oldu dediğini duyar gibiyim. ama yine de kolaylık-zaman açısından çok başarılı. ve tabi benim eklemiş olduğum 1-2 küçük değişiklik sayesinde omlet olmadığını iddia edebilirsin:)
  • bullet-tooth  (14.09.09 02:23:05 ~ 02:24:24) 
Yarın elinizde olur (emailimden arayıp bulmam lazım, an itibariyle rakıyla ilgilendiğimden hemen beklemeyin, sahurda lazım dyildir herhalde). Rica ederim.


  • uyuklayankedi  (14.09.09 02:24:03) 
* Malzemeler:
200 gr kıyma
6 adet yeşil biber
2 adet domates
1 diş sarımsak
Tuz
Pulbiber
Yağ(sıvı zeytin fark etmez, miktarı göz kararı)

** Hazırlanışı
Biberimizi ve domatesimizi doğruyoruz. Daha sonra tavamıza yağımızı koyup kızdırıyoruz. Arkasından biberlerimizi kavuruyoruz. Daha sonra kıymamızı koyup biberimizle kavuruyoruz. Kıymamız kavrulunca domatesi ve kıyılmış sarımsaklarımızı atıyoruz ve tuzumuzla pulbiberimizi ekliyoruz(opsiyonel kekikte eklenebilir) domatesler ölene kadar pişiriyoruz.
Alın size nefis bir yemek.

Not: 2 kişiliktir.
Afiyet olsun
  • Ayiyogi  (14.09.09 03:24:55) 
2-3 tane havucu rendeliyosunuz, 1-2 kaşık yağda havuçlar iyice ölene kadar kızartıyorsunuz, ateşten alıp boş bir kaba döküyorsunuz. üzerine dilediğiniz kadar yoğurt koyup naneyle süsleyip servis ediyorsunuz. cok kolay ama leziz...


  • nestor  (14.09.09 09:11:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.