[]

5 yaşından büyük muhabbet kuşuna eş alınır mı?

5 sene önce başka bir evden kaçıp balkondan eve gelmiş erkek bir muhabbet kuşum var. Daha önceki evinde kaç sene yaşadı bilmiyorum ama kesin olan şu 5 yaşın üstünde bu kuş.

5 senedir sağlıklı, mutlu, kafesinin kapısı 24 saat açıkta, bir omzumda bir tüneğinde iyi bir hayat yaşıyor. Bana karşı ilgili, keyfi de yerinde.

Lakin ki yaşı arttığından bir şey olur diye endişe ediyorum, istiyorum ki neslini devam ettireyim, bir gün göçüp giderse yavrularına bakayım.

Bu durumda eş almam gerekiyor. Fakat eş tutar mı, eş almak için fazla mı yaşlı, eş bulması için petshop'a götürdüğümde bunu kalabalık grubun içine atacaklar orda strese girer mi, hadi ordan eş buldu diyelim 5 senedir yalnız yaşayan kuş kafesine bir kuş daha geldiğinde ayrıca stres yapar da göçer mi gibi türlü sorularım var.

Sizce ne yapmalı? 5 yaşının üstünde sürekli yalnız ama hep insanlarla yaşamış ve onlardan ilgi görmüş bir kuşa eş alınmalı mı?

(Bana olan ilgisinin azalacak olmasında sorun yok, yeter ki bileyim ki eğer eş alırsam hayvan stres yaşamayacak.)

 
erkekse ve baska bir kusla olan etkilesimini gormek isterseniz (haliyle ikincil bir kusu bir sure sahiplenip sevebileceksiniz) temmuz ayindan eylul sonuna dek buralarda olmayacagimdan oturu ebeveynlerime devretmeyi dusundugum kusumu (3 yasinda citir hatun) 3 ayligina ihtiyactan devredebilirim.


  • ateistanbul  (25.06.15 17:12:09) 
alınır. ölürse de miras genç eşine kalır. fena mı?


  • dafuq  (25.06.15 17:15:37) 
@ateistanbul; erkek bendeki. esasen başka bir kuşla etkileşimini merak ediyorum ama emaneten bir kuşa bakmaktan korkuyorum. onun için siz en iyisi ebeveynlerinize bırakın. ben de elimdeki kuşu bir petshop’la görüşüp oradaki sürüye katayım, baktım sürü arasında stres yapmadı o zaman birkaç gün orada bırakırım; orada bir dişi bulursa da ömürlük bakarım ikisine de.


  • ozzycatt  (25.06.15 17:42:41) 
siz bilirsiniz, hayatta basarilar... cikciktriptrip


  • ateistanbul  (25.06.15 18:18:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.